שוקולד
שוקולדצילום: פלאש 90

אם תרשו לי להיות נביאה בשקל, הספר הזה עומד להיות רב המכר בסדרת רבי המכר של סדרת "שמח במטבח". הוא עוסק בשוקולד, ואנשים שלא מאוהבים אפילו קצת במתוק המתוק הזה, נותרים קושיה בעיניי.

מה הם כן מעריכים בחיים?

טוב, זו אולי היתה השקפת עולמי באשר לשוקולד, אבל אם ניגשים לספר בגישה לא סנטימנטלית, עדיין אפשר להנות ממנו מאוד.

מדובר בספר שמנגיש את המטבח לילדים: ההוראות כולן מנוקדות, מלוות איורים ואזהרות כגון: "תנו למבוגר להכניס לתנור".

הספר צבעוני ומלבב, האיורים מדויקים וההוראות ממוספרות ולא מורכבות בכלל.

החומרים, לעומת זאת, לא תמיד הכי יומיומיים וזמינים (לי באופן אישי אין במטבח בכל רגע נתון שקדים טחונים או מרשמלו, אבל לא בטוח שזה חיסרון, יטען רופא השיניים שלי).

בספר מתכונים לעוגות, עוגיות, גלידות, פרלינים ומוס - כולם על טהרת החום והמתוק, ומלווים בטיפים לשימוש נבון ויעיל באביזרי המטבח השונים.

הדרך ללמד ילדים כיצד להמיס שוקולד, לשמן תבנית אפיה או לנפות קקאו עם אבקת סוכר , מסתבר שהיא פשוטה ונעימה והילדים האופים ירכשו כלים לעעבודה יעילה להמשך חייהם.

בקיצור, ספר שהוא פצצה מכל בחינה: אסתטית, חינוכית, טעימה ובעיקר פצצת קלוריות...