הרב זלמן מלמד, ראש הישיבה הגבוהה בבית אל, התייחס הערב (מוצאי שבת) למאבק בין מפלגות הימין והדגיש כי יש להעדיף ולדבר ולפרט את המעלות של כל מפלגה על פני הדגשת החסרונות וריבוי המתחים.

"לקראת בחירות נוצרים מתחים בציבור, כל מפלגה רוצה להצליח על -ידי פרסום חסרונותיה של המפלגה השנייה, כל אחד מתכבד בקלון חברו".

הרב מלמד אמר כי בתקופה זו של בחירות, נוצרים מתחים בציבור הדתי לאומי אך יש לשמור על הגובה, כלשונו, "כולנו שייכים לעם ישראל, אנחנו רוצים בהצלחת מפלגה שדוגלת בתורה, בשלימות הארץ, ובשלימות העם", כך הרב מלמד בשיעור בפני תלמידיו.

הרב צבי יהודה קוק זצ"ל היה "קיצוני", סיפר הרב מלמד, "היה קיצוני באהבת התורה - לא יכל לסבול שום פגיעה בתורה, היה קיצוני באהבת ישראל - לא יכל לסבול שום פגיעה ביהודים והיה קיצוני באהבת ארץ ישראל - לא לוותר על שעל אדמה", הרב מלמד אמר כי בעקבות דרכו של הרב צבי יהודה קוק זצ"ל גם הציבור הדתי לאומי צריך לשאוף לשלימות בשלושת הדברים.

"זו בדיוק הגדלות, להיות חרדים לשלום התורה, לשלום האומה ולשלום הארץ, זוהי הסתכלות גדולה שרואה את המשותף יותר מהמפריד, כמובן שיש מפריד ואנחנו נאבקים עליו אך המשותף הוא העצום".

הרב מלמד לא מתפלא שמפלגת 'הבית היהודי' עולה בסקרים, "אני מתפלא שהיא לא עולה יותר", אמר והוסיף כי העלייה בסקרים נובעת בגלל הרוח הציונית דתית ששורה במפלגה, "היא מכילה את כל הדברים הטובים של כל המפלגות, גם תורה, גם ארץ ישראל, גם מוסריות אנושית והומניות", דברי הרב מלמד.

לדבריו, הציונות הדתית מאחדת את כל הכיוונים ומכילה אותם באופן היפה והגבוה ביותר, "ידענו תמיד שהציבור שלנו עומד בנסיונות ומוסר נפשו על ארץ ישראל, משתתף בצבא במסירות, מוסר נפשו על התורה, העם והארץ".

בנוגע לרבנים ולדתיים לאומיים במפלגות אחרות, הרב מלמד אמר כי זה "רק לטובה", ולדבריו אלו נציגים שהציונות הדתית שולחת למפלגות אחרות, "אנחנו צריכים לראות את הצדדים החיובים של הדברים לא להיות קטנוניים", הוסיף.

הרב מלמד סיפר על כנס אחדות של רבני הציונות הדתית שהתקיים בעבר, נאמר בו כי כל רב שחוגג את יום ירושלים ושומר על תרי"ג מצוות מהווה שותף לדרך, "אז יש לנו חילוקי דעות בפרט כזה או אחר, זה יסרב פקודה כזו וזה יסרב פקודה אחרת, אך העיקר הוא להרבות בדיבור על המשותף, עלינו לעמוד על דעתנו ולהאבק על מה שאנחנו חושבים שנכון, אבל לא באופן אישי אלא בצורת ויכוח ענייני ומפרה. מקווה שאת השבועות הקרובים עד לבחירות נעבור בלי דברי ביקורת אחד על השני אלא בראיית הצד המשותף, ולגבי ההדגשים השונים - מיניה ומיניה יתקלס עילאיה", כך הרב בשיחתו הערב.

הרב מלמד: לחפש את המשותף