הצפות. היום
הצפות. היוםצילום: פלאש 90

צוותי מד"א הוזעקו לכמה אזורים בהם אירעו במהלך הערב הצפות בגלל הגשמים העזים, במטרה לסייע בחילוץ ובטיפול בנפגעים מפגעכי מזג האוויר.

ברח' מנחם בעיר בני ברק קרס עץ ופגע במרפסת בניין, במקום לא נפגע איש.

בטייבה שבמשולש נסחפו חמישה בני משפחה בנחל אלכסנדר וחולצו על ידי מסוק, צוותי מד"א במקום ומטפלים בנפגעים שמצבם קל והם סובלים מהיפותרמיה.

בבאקה אל-גרבייה כ-15 בני אדם נמצאים על גג בניין שהוצף, ממתינים לחילוץ. צוותי אמבולנס ופראמדיקים של מד"א במקום, ממתינים לחילוץ הלכודים על ידי מסוק.

במקום אחר בבאקה אל-גרבייה נלכדו שלושה בני משפחה במכונית ועלו על הגג שלה. המים מגיעים כבר למחצית גובה המכונית. מסוק החילוץ שנשלח לעיר יטפל גם במקרה זה.

בטייבה חולץ קשיש נכה מבית שהוצף בגובה של חצי מטר. הקשיש טופל על ידי צוותי מד"א ויפונה להמשך טיפול בבית חולים כשמצבו קל.

נציין כי מנכ"ל מד"א, רמ"ג אלי בין, הנחה את הכוחות הפועלים באזורים המועדים לשלג, לנקוט בשורת צעדים שתביא אותם למוכנות הגבוהה ביותר האפשרית על מנת שיוכלו להעניק שירות מלא, מהיר ומקצועי לתושבי האזור גם בתנאי מזג אויר קשים במיוחד.

בין היתר, הונחו כוחות מד"א לתגבר את המשמרות בעובדים ובמתנדבים, על מנת להעניק מענה מלא במידה ויהיה ביקוש גובר לשירותי מד"א ובעיות עבירות לכלי רכב פרטיים, דבר שעלול לגרום לקריאות רבות יותר לאמבולנסים.

עשרות אמבולנסים עם הנעה קדמית (4X4) שחלקם הגיעו לתגבר ממרכז הארץ הועמדו במצב הכן. כמו כן, שרשראות שלג יורכבו על גלגלי האמבולנסים, על מנת שאלה יוכלו לעבור במהירות וביעילות גם במקרים של שלג הנערם על הקרקע באזורים שונים.

גם בשירותי הדם של מד"א נערכים בכוננות מוגברת באזורים בהם צפוי לרדת שלג. על אף מזג האוויר הסוער והשלגים, שירותי הדם של מד"א ימשיכו את התרמות הדם שנקבעו מראש ויגיעו למקומות ההתרמה גם במקומות המושלגים.