בתנועת ש"ס ניסו הבוקר (ראשון) להסביר כי מצב בריאותו של מנהיג המפלגה קשור לנושאים שונים סביב מערכת הבחירות, מגיוס החרדים ועד לריצת מפלגות הפוגעות בש"ס.
הרב יובל שרלו, ראש ישיבת ההסדר בפתח תקווה, תוקף באתר הישיבה את אנשי ש"ס, וזאת בתשובה לשאלה שהופנתה אליו על ידי אחד הגולשים.
הגולש שאל את הרב שרלו, "מרן גדול הדור שליט"א עבר אירוע מוחי קל, שיהיה בריא וחזק. שמעתי שאומרים שזה בגלל שהולכים נגדו או בגלל גיוס בחורי ישיבה. האם זה מחייב אותי להצביע ש"ס בגלל שבעצם מן השמיים מוכיחים שהוא צודק? הרי ממש זה אות ומופת מהשמיים לגדול הדור".
בתגובה כתב הרב שרלו, כי אין ספק שיש להתפלל לרפואתו של הרב, "בראש ובראשונה, שישלח הקב''ה רפואה שלמה מן השמיים לרב עובדיה יוסף הי''ו. הצד הפחות חשוף לציבור הרחב – פסיקתו הלמדנית והמתאימה מאוד לפשוטה של התורה – כל כך חיוני לה וכל כך חשוב לנו, וראוי כי כולנו נתפלל לקיים בנו את אחד מגדולי חכמי ישראל שבדורנו. ''א-ל נא רפא נא לה'' וברפואתו יתברכו כל חולי עמך ישראל במהרה".
"האם אפשר שחולשתו של הרב נובעת מהאפשרות כי בחורי ישיבה יגויסו ? בוודאי שאפשר; האם אפשר שחולשתו של הרב נובעת מקבוצות פוליטיות שכבר לא נענות לו ? בוודאי שאפשר. אולם אפשר גם (אני מדגיש כי מדובר בלשון ''אפשר'', ואני כמובן לא נביא ולא בן נביא ולא יודע את מה שמתחולל בעולמו של הקב''ה) שחולשתו נובעת ממעשים שלא ייעשו שעושים מקורביו במערכת הבחירות הזו, כמו עבירה על מצוות תורה כה רבות ביחס לגר, שאלו איסורי תורה מפורשים, שנכתבו כל כך הרבה פעמים בתורה. לו חיפוש התיקון היה לכל הכיוונים אפשר שהיה בדבריהם משהו אמיתי, והיינו כולנו פותחים בתהליכי תיקון לרפואתו של הרב. אולם כעת – אין לדברים האלה כל משמעות, ובוודאי שהם לא מחייבים אף אחד להצביע עבור מפלגה פוליטית זו או אחרת", מציין הרב שרלו.
