
עיתון ה"ניו יורק טיימס" דיווח הבוקר כי ישראל יידעה את ארצות הברית לפני שתקפה ביום רביעי לפנות בוקר בסוריה.
על פי הדיווח, שמצטט גורם ביטחוני אמריקני, מטוסי חיל האוויר תקפו שיירת נשק שהעבירה טילים מתקדמים נגד מטוסים שיועדו לחיזבאללה.
מוקדם יותר דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל", כי "ישראל ביצעה שתי תקיפות בסוריה, אחת על שיירת נשק על הגבול עם לבנון והשנייה - על מתחם צבאי".
צבא סוריה הודיע אתמול כי מטוסי קרב של ישראל תקפו הבוקר מתקן מחקר מדעי בג'מראייה שליד דמשק. בהודעה נאמר כי שני בני אדם נהרגו ו-5 נפצעו.
"מטוסי קרב ישראליים חדרו למרחב האווירי שלנו לפנות בוקר והפציצו את אחד ממרכזי המחקר האחראים על חיזוק ההגנה העצמית וההתנגדות שנמצא בג'מראיה שבפאתי דמשק", מסר הרמטכ"ל הסורי.
למתקן נגרמו נזקים כבדים ונהרסו כמה מבנים. עוד נאמר בהודעה כי המתקן שהותקף נועד לשפר את יכולת ההגנה של סוריה וכי ארגוני טרור חמושים ניסו פעמים רבות להשתלט על המקום אך לשווא.
