לא נבהל. לפיד
לא נבהל. לפידפלאש 90

יו"ר 'יש עתיד', יאיר לפיד, התייחס הערב (חמישי) ל'ספינים' ('סחרירים' בעברית) המופצים לטענתו, ולפיהם הסכים כי בממשלה הבאה יכהנו עשרים וארבעה שרים ולא שמונה עשר, כפי שהבטיח בעבר.

"לא מפריע לי שמפרסמים שהסכמתי לממשלה של 24 שרים כשהנושא בכלל לא עלה לדיון, אבל יש משהו עצוב בדרך שבה אנשים ממהרים להכריז שהם מאוכזבים, ו'הנה ידענו', ו'אתה רואים, היה ברור שהם יהפכו לפוליטיקאים'", כתב לפיד בדף הפייסבוק שלו.

לטענתו, הוא התאכזב פעמים רבות לאחרונה, " שהתקווה שהרגשנו בימים האחרונים מפחידה אותנו במקום לגרום לנו שמחה, נדמה לנו שככל שנקווה יותר, כך יכאב לנו יותר כשיתברר שטעינו".

לפיד ביקש מהציבור להתעלם מהספינים, כלשונו, "תזכרו שרוב הדברים שאתם שומעים הם שמועות שמפריחים אינטרסנטים, בשבועות הקרובים סבלנות היא המפתח", כתב.

מוקדם יותר היום הגיע לפיד ונציגים מסיעת 'יש עתיד' לבית הנשיא בירושלים, בכדי להמליץ על בנימין נתניהו כמועמד המתאים מבחינת להקים את הממשלה הבאה, "במצע שלנו כתוב, שמי שצריך להרכיב את הממשלה הוא ראש המפלגה הגדולה ביותר. התכוונו לזה כשכתבנו את זה, זה הדבר הנכון, זה מה שאני ושלושת חברי הכנסת החדשים שבאו איתי המלצנו עכשיו לנשיא, וזוהי בעיני הפוליטיקה החדשה, שלא עוסקת במה שטוב למפלגה אלא במה שטוב למדינה".

"זה לא אומר שנשב בקואליציה, שום דבר עוד לא סגור, אבל מה שמדינת ישראל זקוקה לו הוא שתוקם פה ממשלה שלא יהיו בה שרים ללא תיק, שתביא לשיוויון בנטל ותחזור לשולחן המשא ומתן המדיני".