הציר הכלכלי של ישראל בוושינגטון, אלי גרונר, מעריך כי ישראל לא תיפגע באופן משמעותי מהקיצוץ הרוחבי שנכנס לתוקפו בארצות הברית, בסוף השבוע האחרון.
בראיון לערוץ 7 הודה גרונר כי "הסיוע לישראל עלול להיפגע וכנראה שהוא יפגע, אבל חשוב להדגיש שאנחנו עובדים קשה על מנת להגן על הפרויקטים החיוניים של ישראל. הדיווחים שהיו בתקשורת שהפגיעה תהיה בין 500 ל-700 מליון דולר היא לא נכונה, אני בטוח שהפגיעה תהיה פחות מכך".
גרונר הסביר כי הקיצוצים הנרחבים בארצות הברית, נובעים מאתגרים כלכליים משמעותיים, "יש ריב היסטורי בין הרפובליקנים לבין הדמוקרטים איך סוגרים את החוב האמריקאי. הרפובליקנים בעד הורדת מיסים והדמוקרטים בעד העלאת מיסים וכחלק מהמשא ומתן הגיעו שני הצדדים להחלטה שיש לקצץ באופן רוחבי".
"צריך להבין, שהצריכה בארה"ב יורדת, שיש האטה כלכלית. מדינת ישראל מבחינה כלכלית מבוססת על הייצוא וכשהצריכה יורדת זה פוגע גם בישראל. אנחנו מקווים שהמצב הכלכלי ישתפר ולא ימשך".
גרונר מכחיש את הטוענים כי יחסי ישראל וארצות הברית הולכים ומתדרדרים בשנים האחרונות,"מצב יחסים בין ישראל לארה"ב מצוינים, אני לא חושב שבהיסטוריה של שתי המדינות היה שיתוף פעולה במגוון נושאים כמו שיש היום".