תג מחיר בכניסה לשילה
תג מחיר בכניסה לשילהמשטרת ש"י

המשטרה הודיעה הבוקר (חמישי) בדיון בבית משפט השלום בירושלים, כי תגיש כתב אישום נגד דור עובד, הצעיר החשוד בריסוס כתובות נאצה על מכוניות ערבים סמוך לשילה.

בדיון ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו של עובד עד להגשת כתב האישום נגדו, וטענה כי הראיות שנאספו במהלך החקירה נגד עובד מעידות על מעורבותו באירוע.

סנגורו של עובד, עו"ד דוד הלוי, טען בדיון כי עצם העובדה שהוגשה "הצהרת תובע" נגד עובד איננה אומרת בהכרח שיש לעצור אותו, ואף הטיל ספק בקיומן של ראיות מספיקות לצורך כך.

שופט בית משפט השלום בירושלים, מרדכי כדורי, נעתר לבקשה והאריך את המעצר. בהחלטה כתב השופט, כי "עיינתי בחומר החקירה ומצאתי כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת העבירות המיוחסות לחשוד. כמו כן נראה כי מתקיימת, לכאורה, עילה למעצרו של החשוד עד תום ההליכים המשפטיים נגדו".

"עילה זו מבוססת הן על המעשים בהם נחשד המשיב, והן על עברו הכולל הרשעה אחת ב 9 עבירות של הפרת הוראה חוקית, כתיבה והשחתת פני מקרקעין, פרסום הסתה לגזענות, איומים ועוד", הוסיף השופט.