
כנס סיכום שנה של מחוז ש"י נערך לראשונה היום בקרית ארבע חברון.
באירוע, שהתקיים בהיכל התרבות במקום, השתתפו שר השר לבטחון לפנים – יצחק אהרונוביץ, מפכ"ל המשטרה – יוחנן דנינו, ראש המועצה האזורית הר חברון – צביקי בר חי וראש המועצה המקומית קרית ארבע חברון - מלאכי לוינגר.
השר אהרונוביץ אמר "אנחנו מעריכים כי הפלשתינים יעשו ניסיונות למנף את ביקורו של הנשיא אובמה בישראל כדי להמשיך את האלימות".
השר גינה את אירועי "תג מחיר" והתיעודים האחרונים של פשיעה על רקע גזעני. "מדובר בשפה בזויה של קיצונים שלוקחים את החוק לידיים. אנו נמשיך לטפל באירועים הללו ביד קשה".
לסיכום הצהיר אהרונוביץ' כי המשטרה ממשיכה להיערך לקראת חג הפסח במקביל למבצע המורכב של אבטחת ביקורו של נשיא ארה"ב אובמה.
לדבריו "הפלסטינים עדיין לא אמרו את המילה האחרונה, ואנו צופים כי ייעשו ניסיונות למנף את האירועים הקרובים כמו ביקור ברק אובמה כדי להמשיך את האלימות".
מלאכי לוינגר, ראש המועצה קרית ארבע חברון, אמר "כבוד גדול הוענק לקרית ארבע חברון שזוכה לארח את הכינוס הזה של מחוז ש"י. אנו שמחים בבואכם ומאחלים לכולכם שתזכו לקבל מהרוח המיוחדת של העיר הזו. לקרית ארבע חברון יש שיתופי פעולה רבים עם משטרת ישראל, אם בתחומי הקהילה והפרויקטים המשותפים למען הנוער, הקשישים וניצולי השואה, ואם בשיתופי פעולה של המועצה עם הגורמים המשטרתיים השונים למען הורדת אחוזי הפשיעה וקיום חיים נורמאליים דבר שבשנים האחרונות הולך ומשתפר ב"ה. על כל העשייה נתונה לכם תודתי, על החיבור הזה נתונה לכם הוקרתי ובשם כל תושבי קרית ארבע חברון אני רוצה לאחל לכם הצלחה רבה בכל פועלכם למען עם ישראל".
