שדה חיטים
שדה חיטיםפלאש 90

ראש מחלקת בתי מטבחיים, מאפיות וקונדיטורות ברבנות הראשית לישראל, הרב חגי בר גיורא שב ומזהיר כי קמח חיטה רגיל הינו חמץ גמור.

בתשובה באתר ישיבה ציין הרב בר גיורא כי לפני שטוחנים את החיטים, משרים אותן במים למשך 3-9 שעות. 

"מכאן שיש חשש גדול שחיטה של קמח רגיל החמיצה", הדגיש הרב בר גיורא, "לכן אין להשאיר את הקמח בבית בפסח, או למוכרו לנוכרי למי שנוהג למכור גם חמץ". 

לעומת זאת, ציין הרב בר גיורא, כי קמח מצות הנעשה ממצות טחונות, "כאשר מאפיית מצוות משווקת אותו ותאריך עשייתו הוא בין סוכות לפסח - הוא נעשה ממצות של פסח. כאשר הוא נעשה ממצות חמץ יש בו חשש חמץ כי לא מנקים את קו הייצור משאריות חמץ בזמן ייצורו".