שר הכלכלה והמסחר, נפתלי בנט (הבית היהודי), העניק ראיון ראשון כחבר הקבינט המדיני ביטחוני, בזמן ביקורו בישראל של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה.

בנט התייחס בדבריו ליחסי ארצות הברית וישראל, "זה בסדר בין חברים לחלוק על נושאים מסויימים. היחסים בין ארה"ב וישראל התחילו לא מהיום, ויימשכו גם בשנים הבאות".

בדבריו התייחס לתוכנית הגרעין האיראנית, "אני מסכים עם ראש הממשלה נתניהו שצריכות בנושא הגרעיני להיות כל האפשרויות על השולחן חוץ מהאפשרות הדיפלומטית".

"אנחנו לא נסכים לייצא את הביטחון שלנו למדינה אחרת. מעולם לא ביקשנו מארה"ב להגן עלינו, אמריקה מעולם לא שלחה חיילים להגן על ישראל", הזכיר בנט.

לדבריו, כשמדברים על איראן מדברים על איום כלל עולמי, "איראן עם פצצה גרעינית אינה שונה ממצב שבו אל קעידה מחזיקה נשק גרעיני", הסביר בנט לאמריקנים.

בנט הדגיש בתקיפות כי "מילים בירושלים או בוושינגטון לא עוצרות צנטריפוגות בכור הגרעיני בנתנז".

על הנושא הפלסטיני אמר כי "כל פעם שנתנו שטח לפלסטינים קיבלנו טרור. אסור לנו לנהל מו"מ עם הטרור כמו שאובמה לא יחשוב לנהל מו"מ עם אל קעידה".

"זה לא סוד שדעתי היא שמדינה פלסטינית חמש דקות מהמקום שאני יושב עכשיו תביא תוצאות נוראיות לישראל והמשך סכסוך עם העולם הערבי. אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו תחת אש של הטרוריסטים הפלסטינים. שיהיה ברור - אני לא רוצה מלחמה, שירתתי בצבא, איבדתי חברים במלחמה, אך לא אסכים לקחת סיכון עבור ילדיי", דברי בנט.