
מחירי המזון ירדו מאז השיא שרשמו לפני שישה חודשים, אך הם נשארים קרוב לרמות שיא, והם דוחפים את האנשים העניים ביותר בעולם לכיוון של השמנת יתר, כך אומרים בבנק העולמי.
"מזון לא בריא נוטה להיות זול יותר מאשר מזון בריא", אמר אטביאנו קנוטו, סגן הנשיא של קבוצת הבנק העולמי להפחתת עוני וניהול כלכלי, המצוטט בסוכנות AFP.
"כשאנשים עניים עם הכנסה פנויה נמוכה במדינות מתפתחות מנסים להתמודד עם מחירי מזון הגבוהים ועם התנודתיות הרבה שלהם, הם נוטים לבחור אוכל זול שהוא עשיר בקלוריות אך ללא ערכים תזונתיים רבים", הוסיף קאנוטו.
בין אוקטובר לפברואר ירדו מחירי המזון בעולם ב- 4 אחוז בסך הכל, החיטה הוזלה ב-11 אחוזים, והסוכר הוזל בכעשה אחוזים וזאת בשל ביקוש חלש להזנת חיטה ותירס וצריכה מופחתת של מוצרים אלו עבור ייצור אתנול, כמו גם שיפור ביבולים.
עם זאת בבנק העולמי מעריכים כי מחירי המזון ישארו ברמות גבוהות מאוד. נציין כי רמות מחירי המזון נמוכות רק ב- 9 אחוזים מהשיא ההיסטורי באוגוסט.
