איילת שקד בתצפית על שכם
איילת שקד בתצפית על שכםמועצה אזורית שומרון

יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד, סיירה היום (חמישי) במועצה האזורית שומרון, כאורחת של ראש המועצה האזורית, גרשון מסיקה.

הסיור נערך במסגרת פרוייקט 'השומרון - נעים להכיר'. ח"כ שקד ביקרה בעין עמשא (על שמו של עמשא משולמי הי"ד שנהרג במלחמת לבנון השניה) וביישוב הר ברכה, שם שמעה על אופיו המיוחד של היישוב ועל מפעלי החינוך הייחודיים הפועלים בו.

מהר גריזים קיימה תצפית על שכם וקבר יוסף, וביקרה במצפה יצהר, שם שמעה סקירה על חשיבות הנקודה ועל הקשרים המיוחדים הנרקמים בין תלמידי ישיבת חב"ד במקום לבין חיילי הפלוגה האחראית על האזור.

בנוסף ביקרה חברת הכנסת שקד בחוות גלעד, שם נפגשה עם מקים החווה איתי זר, אחיו של גלעד הי"ד על שמו קרויה החווה. איתי סקר את תולדות המאבקים להקמת החווה, ואת התפתחותה מתחילת ההתיישבות בה לאחר הירצחו של גלעד ועד היום, כאשר על הגבעה מתגוררות כבר ארבעים משפחות.

הסיור הסתיים בתצפית מהיישוב נופים על נחל קנה. שם שמעה חברת הכנסת סקירה מפי בעז העצני על מפגעי איכות הסביבה אותם גורמת הרשות הפלסטינית וביהודה ושומרון ועל השפעתם על איכות הסביבה במישור החוף, ואת הפתרונות אותם ניתן ליישם על מנת לטפל בבעיה לרווחת תושבי השומרון.

בפתחו של היום, נפגשה שקד עם יוסי דגן, סגן יו"ר המועצה, אשר נתן לה סקירה על מאפייני היישובים והאוכלוסיה המגוונת בשומרון, על הישגי השנים האחרונות של המועצה ועל התוכניות העתידיות אותן היא מתכוונת ליישם.

ח"כ שקד, המכירה היטב את השומרון מפעילותה החוץ פרלמנטרית, אמרה כי היא שמחה לקחת חלק בפרויקט הסיורים אותו מפעילה המועצה האזורית, על מנת להכיר את השומרון לתושבי ישראל ואורחים מחו"ל.