חופש. אקדח
חופש. אקדחפלאש 90

גרשון אקשטיין, ראש ענף אבטחת פנים בצה"ל לשעבר, דוחה את הדרישות הפומביות למנוע או לפחות לצמצם את אחזקת כלי הנשק בידי אזרחים, לנוכח הרצח בבנק בבאר שבע.

"אני לא מציע להתלהם ולבוא עם הצעות לצמצם ולאסוף את הנשק שבידי הציבור בעקבות הרצח המזעזע בסניף בנק הפועלים בבאר שבע", אומר אקשטיין ומוסיף:

"תארו בדמיונכם, שהרוצח, היה כן יציב בנפשו והיה בין לקוחות הבנק שהמתינו לשירות, והיה אדם אחר מתחיל וקוטל אזרחים, הדבר הראשון שהיה עושה, מנטרל את הרוצח באמצעות נישקו הצמוד ומיומנותו, ובכך מציל חיים".

אקשטיין מזכיר כי "רק לפני 3 שנים הרחובות בערינו  היו ספוגי טרור, ולא מעט מקרים של פיגועים סוכלו באמצעות תגובה מידית על ידי אזרחים שהיה ברשותם נשק אישי".

"עדיין לא נגמלנו מהטרור והוא יכול לחזור לרחובותינו. אירוע טרור ללא תגובה מידית יכול להתגלגל ולגרום להרבה קורבנות והמשטרה לא יכולה להיות בכל עת בכל  מקום".

לדבריו יש לזכור כי "המצאות נשק אישי ברישיון בידי הציבור במדינת ישראל הינו הקו האחרון בהתגוננות והתגובה המידית, וצריך להשתמש בו למקרים של הצלת חיים, אחרת זה מאוחר מדיי".