
סגנית שר התחבורה, ח"כ ציפי חוטובלי קוראת (חמישי) למספר נבחרי ציבור להתנצל על שהאשימו את הציבור הדתי והחרדי בהסתה שהובילה, כך לטענתם, לרצח בברנוער.
"לאחר שהחלה להתברר הסיבה למעשה הרצח המזעזע בברנוער, ישנם מספר נבחרי ציבור שמן הראוי שיתנצלו בפני הציבור הדתי והחרדי".
חוטובלי הדגישה, מבלי לפרט, כי חלק מנבחרי הציבור מהם היא דורשת התנצלות מכהנים כיום בממשלה. "הם מיהרו להאשים אוכלוסיה שלמה באחריות לרצח במטרה להשיג כותרות", אמרה.
בתוך כך, שופט בית משפט השלום בת"א, עידו דרויאן, הורה להאריך בעשרה ימים את מעצר החשודים בביצוע הרצח בברנוער בתל אביב בחודש אוגוסט 2009. השופט דרויאן קבע, כי "על בסיס החומר שהוצג לי קיימת תשתית מספקת בשלב זה כנגד כל אחד מהחשודים".
צו איסור פירסום הוטל על פרטיהם של החשודים, מלבד העובדה שהם יהודים ולכן נשללה האפשרות שהרקע היה לאומני.
