אורי אריאל
אורי אריאלצילום: פלאש 90

מועצת מקרקעי ישראל, בראשה עומד שר השיכון אורי אריאל, החליטה לפזר את ועדות המשנה של המועצה ובכך להדיח למעשה את יו"ר קק"ל, אפי שטנצלר, מראשות ועדת המשנה החשובה ביותר של המועצה.

יו"ר ועדה נוסף שאיבד את תפקידו הוא השר לשעבר אלי אפללו, שעמד בראשות ועדת התקציב של המועצה, ובמקביל משמש יו"ר עמית בקק"ל.

ב'דה מרקר' דווח, כי ההחלטה התקבלה על רקע המתיחות הגוברת בתקופה האחרונה בין הממשלה, ובפרט משרד השיכון והמינהל, לבין קק"ל.

הסיבה למתיחות היא מחלוקת על חלקה של קק"ל במימון פרוייקטים תחבורתיים שהשלמתם המזורזת נדרשת לצורך שיווק קרקעות ובניה באזורים שונים. הממשלה דורשת מקק"ל לשאת בחלק מהעלויות הללו מתוך הכספים שאותם היא מקבלת עבור הקרקעות אותן משווק עבורה המנהל, בקק"ל מנגד לא ממהרים להיענות לתביעה. 

מלשכת שר השיכון נמסר: "עם השבעת הממשלה החדשה, מונה השר אורי אריאל ליו"ר החדש של מועצת מקרקעי ישראל. במסגרת חילופי תפקידים נכנסו אישים חדשים למועצת המינהל ביניהם מנכ"ל משרד השיכון ועוד. לאור זאת קיבל עליו יו"ר המועצה לאייש את התפקידים של כל חברי ועדות המשנה של המועצה, כאשר כל החברים התבקשו להעביר את המלצותיהם. יו"ר המועצה יבחן בחינה יתרה את ההמלצות ויפעל למינוי ועדות המשנה בכפוף לאישור מועצת מקרקעי ישראל".

מקק"ל לא נמסרה תגובה לידיעה.