שר התחבורה ישראל כץ חנך היום (חמישי) את צומת הרמזורים החדש בגוש עציון - צומת 'שיירות עציון' הנמצא על כביש 60.
באירוע השתתפו גם שי ברס מנכ"ל חברת נתיבי ישראל, ראש מועצת גוש עציון דוידי פרל וראש מועצת אפרת עודד רביבי.
במפגש בביתו של ראש מועצת גוש עציון התחייב השר שהחברה לדרכים תחל באופן מיידי לעבוד על תכנון מפורט של כביש עוקף אל-ערוב (חוצה יהודה) ראש מועצת גוש עציון דוידי פרל אמר בתגובה כי סלילת הכביש הנו יעד אסטרטגי שיסייע לקידום ההתיישבות בכל האזור.
את היום התחילו השר כץ בסיור עם צוות משרדו בכניסה לישוב הר-גילה שם מקדמת המועצה את בנייתה של כיכר תנועה שתסדיר את היציאות מכביש ירושלים-וואלג'ה הן לכיוון הישוב הר-גילה והן לכפר וואלג'ה. לשר הוסבר כי המצב הקיים בשטח, שבו יש כל כך הרבה יציאות מן הכביש ללא כיכר הנו מסוכן וכבר גרם ללא מעט תאונות בעבר. השר כץ ביקש להעביר אליו את הנתונים והדרישות לצורך קידום תכנון הכיכר ובנייתה והתחייב לפעול בעניין.
בצומת השיירות הוצבו לאחרונה רמזורים המסדירים את התנועה על כביש 60 מירושלים לגוש עציון ואפרת וכן את הכניסה לבית לחם. לפני כן היה הצומת לא מרומזר מציאות שגרמה לתאונות רבות ולעתים לא קלות על הציר.
שר התחבורה אמר כי "העבודה שנעשתה בצומת היא חלק ממערך הפתרונות התחבורתיים שהמשרד מעניק לכל סוגי האוכלוסייה. אנחנו משקיעים רבות בקידום תכנית על מנת לקיים מרקם חיים נורמלי שבה בעת יחזק גם את ההתיישבות. במקביל מתקיימות עבודות על כביש בגין וזאת בכדי לשפר את החיבור והגישה של גוש עציון ואפרת עם ירושלים. האוכלוסייה ביהודה ושומרון גדלה כל הזמן וכך גם היקף הנסיעות והתנועה בכבישים ואנחנו מתחייבים ומחויבים לתת מענה לצרכי התושבים של כל הישובים"
"התמונה מאוד ברורה", אמר ישראל כץ בהתייחסו למשא ומתן עם הפלסטינים, "לא תהיה מדינה דו לאומית ואין חשש כזה. אך בהחלט יש אפשרות לחיות בדו קיום. אני יודע שכל פרנסי האזור שמים דגש בהתנהלות היום יומית לחיים משותפים ובדבר הזה אתם מקדמים את האידיאולוגיה שכולנו מאמינים בה".
בטקס נאם גם ראש מועצת גוש עציון, דוידי פרל, ואמר כי "הסדרת הצומת, לאחר תקופה ארוכה שבה היה הכביש בגדר סכנת חיים ממש, היא ביטוי להכרה שגוש עציון היא חלק בלתי נפרד מהמציאות הישראלית. אנחנו כמועצה משקיעים מאמצים רבים על-מנת לשפר את הכבישים והתשתיות באזור, וזו אחת המשימות שהמועצה לקחה על עצמה לקדם. תשתיות משופרות משמעותן קודם כל בטיחות ואחרי כן גם נוחות. הכביש הזה היום הוא בשורה לכלל האוכלוסיות באזור הן מגוש עציון והן לאוכלוסייה הפלסטינית. נמשיך לפעול מבלי לעצור לטובת שיפור התשתיות ולקדם את סלילתם של כבישים חדשים כחלק מהשירות לתושבים".
פרל גם הזכיר את ההקשר ההיסטורי של הצומת והשם שהוענק לה "בדרך הזאת עברו הלוחמים על מנת להעביר אספקה לגוש עציון שהיה נתון במצור ובסכנה קיומית בתקופה שלפני מלחמת השחרור. לאחר שנים חזרנו הנה, ואנו מחזקים את אחיזתנו בארץ ובאדמה. הקמנו ישובים משגשגים, שכוללים: מוסדות חינוך לכל שכבות הגיל, חקלאות פורחת, גופים עסקיים וגם תיירותיים."
ראש מועצת אפרת, עודד רביבי, אמר כי "לפני כשלוש שנים החליטה ממשלת ישראל על פתיחת הכניסה הדרומית של בית לחם. כתוצאה מכך נוצר מצב בו רכבים רבים יוצאים מהעיר בית לחם ומבקשים לנסוע דרומה לכיוון חברון. מאידך, תושבי אפרת שביקשו לצאת מאפרת ולנסוע צפונה לכיוון ירושלים, מצאו עצמם מצטלבים עם התנועה הפלסטינאית. ניגוד הכיוונים בין צפון לדרום יצר תוך זמן קצר מאוד מוקד סיכון גבוה עם תאונות קטלניות רבות. שר התחבורה שביקר במקום להזמנתי, כראש המקומית אפרת, הבין בתוך שניות את גודל הסכנה ופעל מתוך עקרונות משרד התחבורה להסדיר מוקדי סיכון באופן מידי. העבודות נמשכו זמן רב יחסית, שכן הן הצריכו שיתוף ותאום של הרבה גופים מקצועיים ובכלל זה המועצה המקומית אפרת ועיריית בית לחם. הצומת שנחנכה היום כבר עובדת מספר חודשים וברוך ה׳ הביאה לירידה דרסטית בכמות התאונות והוכיחה כי יש להיכנס להשקעה מערכתית בכל נתיבי התחבורה ביהודה ושומרון אשר הוזנחו במשך שנים רבות ולא לקחו בחשבון את גידול האוכלוסייה באזור. תודתנו לשר התחבורה אשר הבין זאת ושוקד על כך. ואנו סמוכים ובטוחים שהוא ימשיך בכך למען בטחון הנוסעים בכבישים"
משם המשיכו השר ופמלייתו יחד עם ראש מועצת גוש עציון דוידי פרל לכפר עציון שם הוצגה בפני השר כיכר הכניסה לקיבוץ. במטרה לקדם תכנית לסידור הצומת והכיכר מחדש.
אירוע נוסף התקיים בכניסה לישוב בת עין שם נחנך כביש הגישה החדש לישוב. במקום הסתיימה לאחרונה עבודת הסלילה של הכביש החדש שהחליף את הכביש הישן והמסוכן.
לקראת סיום הביקור קיימו ראש מועצת גוש עציון ושר התחבורה עם צוותיהם ישיבת עבודה שבמהלכה הוצגו לשר מגוון תכניות בתחום הבינוי והתשתיות הנמצאות בשלבי עבודה והן תכניות ופרוייקטים הממתינים לצאת אל הפועל. השר התעניין במצב הבנייה ושמע מראש המועצה כי בכל מקום שניתן לבנות ישנה תנופת בנייה.
השר גם שמע על הקשיים הביטחוניים שכרוכים בנסיעה בכביש אל-ערוב שם סובלים התושבים מיידויי אבנים וזריקות בקבוקי תבערה, והתחייב לקדם את תכנון כביש עוקף אל-ערוב.
בעבר נפגש ראש מועצת גוש עציון דוידי פרל עם מפקד אוגדת יהודה ושומרון היוצא חגי מרדכי במטרה לדון בסלילת כביש חדש שיעקוף את היישוב אל-ערוב, כאשר מפקד האוגדה הביע התעניינות ואף הבטיח לקדם יוזמה זו. מהלך סלילת הכביש צפוי לקצר את משך זמן הנסיעה ליישובים כרמי צור וחברון ואף יבטיח כי הנסיעה תהיה בטוחה יותר. כמו כן, הדבר יסייע לתהליך הקליטה המואץ שהחל לאחרונה ביישוב כרמי צור.




