אנרכיסטים בחברון
אנרכיסטים בחברוןחיים בלייכר

תושבים מגזרת הר חברון מקימים בימים אלה ועד פעולה למאבק בפעילות האנרכיסטים המלבה את הטרור הערבי באזור.

כזכור, בשנים האחרונות מקיימות קבוצות של אנרכיסטים מהארץ ומהעולם הפגנות בגזרת הר חברון. בין השאר מעודדים האנרכיסטים פרובוקציות באזור, מתקרבים בליווי ערביים מקומיים לגדרות הישובים מדי שבת, נכנסים לשטחי מרעה ולאדמות מעובדות תוך כדי יצירת מהומה, קללות והפרת הפרטיות.

בנוסף מופעלים גם סיורים למעצבי דעת קהל לצורך יצירת תהודה תקשורתית. מתיישבי האזור מציינים כי השפעתם של הסיורים ניכרת כפי שניתן היה לראות באחרונה בדבריו של חבר הכנסת אילן גלאון שביקר לאחרונה באזור וכתב עליו בדף הפייסבוק שלו כעל  "חבל ארץ ארור".

כאמור, בימים אלה החליטה קבוצה מתושבי הר חברון לפעול לבלימת התופעה. "מדובר הן בסכנה תודעתית והן בסכנה קיומית" אומר יוחאי דמרי, המתמודד לראשות מועצת הר חברון.

דמרי עומד בראש ההתארגנות להקמת ועד פעולה. "מדובר בהשתלטות על שטחים שנמצאים בתוך תוואי הישובים או שמהווים את פוטנציאל ההתרחבות של ההר לישובים חדשים. מיצוב הר חברון כאזור מריבה, בכלי התקשורת, פוגע אף הוא בהתפתחות ובצמיחה של ההר כאזור המבקש למשוך תיירות ולייצא את מוצריו".

יצוין כי ועד הפעולה מצטרף לפעולות שכבר ננקטו ברמה הארצית על ידי תנועות "רגבים" ו"נשים בירוק" ומבקש להתמודד עם התופעה במגרש הביתי. את הועד יוביל אבידן אופיר, תושב מצפה יאיר, בעל משק שסובל מהטרדות האנרכיסטים גם באופן אישי. "חשוב לנו להביא לתודעה של תושבי ההר את עוצמת הבעיה שמאיימת על עצם הקיום שלנו בחבל ארץ זה", הוא אומר.

בוועד מספרים על שורת צעדים מעשיים ראשוניים שבכוונתם לנקוט. "בראש ובראשונה מיפוי הבעיה, יתבצע איסוף ותיעוד של כל אירוע, סיור, וחדירה ליישובים. יתבצע מעקב דיגיטלי אחר אתרי אינטרנט, פייסבוק ועוד - ויוקם צוות מענה דיגיטלי. בשטח יתבצעו  סיורי תודעה נגדיים, בהם יובאו מובילי דעת קהל להר בכדי לקבל את התמונה המלאה על פעילות האנרכיסטים. בנוסף הועד יפעל לחלוקת מצלמות ולהפעלת תיעוד נרחב של הפעולות בשטח כדי שהתקשורת והציבור יקבלו את תמונת המצב האמיתית".

מעבר לצעדים התדמיתיים מתכוון הועד לפנות למשרד הביטחון ולדרוש צווי הרחקה למפגינים הקבועים שעוברים על החוק ומפרים את הסדר.

"אני רואה חשיבות גדולה בהעלאת הנושא  לסדר היום, כראש מועצה ארצה לראות את ההר גדל ומתפתח וזוכה לתדמית הראויה לו, כאזור מרכזי ופורח , ללא הפרעות מיותרות שנועדו אך ורק ליצור ריב ואנרכיה" מוסיף יוחאי, ומסכם "אני קורא לתושבי ההר לקחת חלק בוועד הפעולה, כך נדאג יחד להווה ולעתיד של כולנו".