
המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט בהוד השרון העניק תואר ד"ר לשם כבוד לשמונה אישי ציבור בארץ.
מקבלי התואר לשם כבוד הם: שר החינוך - הרב שי פירון, ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר - אהוד ברק, חתן פרס נובל לכימיה - פרופ' אהרון צ'חנובר, יזם ההיי טק - דב מורן, חבר הפרלמנט הקנדי, שר המשפטים והתובע הכללי לשעבר בממשלת קנדה - פרופ' ארווין קוטלר, היזם והפילנתרופ - עו"ד מרכוס דוד כץ, נשיא מכבי העולמית - גיורא אסרובילסקי ויו"ר מכבי העולמית - יאיר המבורגר.
נשיא המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט - פרופ' בנימין שרדני ומנכ"ל המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט - יהודה (הודי) ליברמן, מסרו כי ההחלטה להעניק את התארים לשמונה אישים אלו התקבלה לאור תרומתם הייחודית למדינה, לעם היהודי או לאנושות כולה.
הסיבה לכך שהכנס נערך במסגרת אירועי המכבייה וכן העובדה ששניים מראשי הארגון קיבלו תארים קשורה להכרה של המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט לחשיבותו של ארגון מכבי העולמי.
פרופ' שרדני אמר במהלך הטקס, "משחר ימיה של ההיסטוריה היהודית עמד יהודה, המכבי הראשון, בראש המאבק נגד ההתבוללות. מלחמת המכבים ביוונים היתה לא רק מלחמה קיום פיזי, אלא גם, ובעיקר, מלחמה בכפייתן של תרבויות זרות שנועדו לטשטש את זהותו של העם היהודי".
שרדני הוסיף עוד כי "תחת מנהיגותם של ראשוני המכבים בעולם יצאה אומה שלמה למלחמה בתופעה זו, שנמשכת עד ימינו אלו".
בהנמקה לקבלת התואר נכתב כי תנועת מכבי העולמית והעומדים בראשה, מקבלי התארים, הם שורש המאבק גם כיום במאבק על הזהות היהודית ועל המלחמה בהתבוללות.
"בהקשר הרחב של האירוע, מדינת ישראל התמודדה ומתמודדת גם היום עם בעיות ביטחון, קשיי קליטת עלייה, פערים חברתיים ועם האתגר המרכזי שהוא קידומה של חברה מתקדמת ומפותחת מבחינה טכנולוגית ומדעית", מסר נשיא המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט פרופ' שרדני, "אתגרים אלו דורשים מחויבות אישית ועידוד המצוינות בכל תחומי החיים. תנאי הכרחי להגשמתם הוא נגישותם של ההשכלה הגבוהה ותוכניות הכשרה איכותיות לכל החפצים בהם. המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, אשר כידוע נמנה על חלוצי המכללות שהוקמו מחוץ לגוש דן, הרחיב לאחרונה את המקצועות הנלמדים בו עם הקמת הפקולטה למדעי הבריאות. הבחירה בתחום זה נובעת מהצורך הגדל והולך בהכשרת כח אדם מקצועי לשם הפעלת מערכות טכנולוגיות מתקדמות".


