
בשבוע שעבר הורה יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט על פתיחת "עזרת ישראל". נזכיר כי מדובר ברחבת תפילה המיועדת לכל מי שמעוניין להתפלל שלא במסגרת רחבת התפילה הרגילה בכותל המערבי.
אולם, התכנית זכתה להתנגדות אתמול דווקא מירדן. סוכנות הידיעות הירדנית, "פטרה", ציטטה את דובר ממשלת ירדן, מוחמד אל מומני, נגד התכנית, שהגדיר את רחבת התפילה המוגבהת כ"קיר המערבי של מסגד אל אקצה" וקרא לקהילה הבינלאומית ללחוץ על ישראל להפסיק את העבודות במקום.
לדבריו, "הבנייה מהווה מתקפה בוטה על שרידים איסלמיים והיסטוריים של הווקף, אדמה אסלאמית שהוא חלק בלתי נפרד ממסגד אל אקצה".
דברי ממשלת ירדן מצטרפים למתקפה נוספת מצד העיתונות הערבית בימים האחרונים. כך, בעיתונים "אל קדס" ו"אל איאם" נכתב בשבוע שעבר כי, "ארגון 'אל-אקצא להקדשים ומורשת' מסר כי הכיבוש הישראלי נמצא על סף השלמת בנייתה של במת ברזל רחבה ליד הכותל המערבי, שתשמש מקום תפילה עבור 'נשות הכותל'. השטח אמור להפוך בפועל לבית כנסת, שיכיל כ- 450 מתפללות ובנייתו בוצעה בהתאם להחלטת שר הכלכלה וענייני ירושלים והתפוצות בממשלת ישראל, נפתלי בנט, בשיתוף עם משרד ראש הממשלה וראש הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי".
בעיתון נכתב עוד כי, "עוד ציין "מוסד אל-אקצא" כי הכיבוש הישראלי ממשיך לבצע חפירות בדרך שער המוגרבים וממשיך להעמיק את החפירות גם בכותל המערבי, במקביל להריסת העתיקות האסלאמיות". דברים ברוח דומה נכתבו גם בעיתונים "אל איאם" ו"מע אלחדת'".
