הכור באיראן
הכור באיראןרויטרס

בראיון טלוויזיוני מכריז סגן שר החוץ האיראני כי לארצו שמורה הזכות להעשיר אורניום והסוגיה כלל אינה ניתנת לדיון.

עם זאת הבהיר סגן השר, עבאס ארגאצ'י, כי ארצו מתכוונת לקיים שיח רציני מול המערב "בלי לבזבז זמן", כלשונו. באשר להעשרת האורניום טען כי אמנם לארצו הזכות להעשיר אורניום אך רמת ההעשרה נתונה לדיון.

הראיון עם סגן השר האיראני התקיים לקראת תחילתם השבוע של המפגשים הישירים בין איראן לפורום המעצמות בהן כמובן גם ארצות הברית.

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי התייחס אמש ליחסים הדיפלומטיים מול איראן, ואמר כי חלון ההזדמנויות פתוח יותר מבעבר. עם זאת הדגיש קרי כי "היעדר הסכם עדיף על הסכם רע".

בנאום מוקלט מלונדון, שהוקרן בפני המשתתפים בכינוס של שדולת איפא"ק בארה"ב, הדגיש קרי: "אנחנו מחפשים פתרון שקט לתוכנית הגרעין האיראנית. המילים חייבות להתאים למעשים. בכל התקשרות עם איראן אנחנו מודעים לצרכיה הביטחוניים של ישראל".