איברהים צרצור
איברהים צרצורצילום: פלאש 90

חבר הכנסת, איבראהים צרצור, ראש סיעת רע"מ תע"ל משבח את נאומו של ראמ"מ חמאס, איסמאעיל הניה ב-19 באוקטובר וקורא לרשות הפלסטינית ("ממשלת רמאללה") להיענות לקריאתו של הניה ולקיים עימו מגעים מעשיים כדי להגיע לפיוס לאומי.

כזכור בנאומו בעזה העלה הניה על נס את חטיפת החייל הישראלי גלעד שליט, קרא לחדש את האינתיפאדה בגדה המערבית על כל היבטיה, באינתיפאדה עממית ובאינתיפאדה חמושה ושיבח בהקשר זה את מבצעי הפיגועים שבוצעו לאחרונה באיו"ש.

הניה גם קרא לעמים הערבים והאסלאמיים להכין עצמם לקראת אינתיפאדת אל-אקצה הגדולה ודיבר על המחויבות הערבית להקמת המדינה הערבית על "כל האדמה הפלסטינית".

בהודעתו לתקשורת מציין חה"כ צרצור, כי "הפתרון למשבר הפלסטיני מצוי בהיענות ראמללה לקריאתו של איסמאעיל הניה" ובעניין זה ציטט צרצור את עיקרי דבריו של הניה, ובכללם המשפט הבא המתייחס לבסיס הפיוס הפנים ערבי: "הבנה הדדית והסכמה על התכנית הלאומית, קבלת ההחלטות במישור הפוליטי הערבי, התכנית הלוחמת למאבק בכיבוש, והמאבק בו, וההתנגדות לפעולותיו התוקפניות נגד עמנו, אדמתו והמקומות הקדושים לנו בכל האמצעים ושיטות הפעולה האפשריות".

לדברי חה"כ צרצור מדובר ב"קווי יסוד הגיוניים וענייניים", וכי "אללה, העם הערבי, וההיסטוריה לא יסלחו להנהגה הערבית ברמאללה אם תעדיף ללכת שבי אחר האשליה השקרית של ישראל וארה"ב במקום להגיע להבנה עם חמאס על בסיס היסודות שציין הניה".