דמשק בקרבות בלתי פוסקים. ארכיון
דמשק בקרבות בלתי פוסקים. ארכיוןרויטרס

כאלפיים פלסטינים נהרגו עד כה במלחמת האזרחים בסוריה המתקרבת לתום שנתה השלישית, ואשר גבתה מחיר דמים העולה על 120 אלף הרוגים.

כוחות הצבא הסורי מגינים על השלטון בבירה דמשק באמצעות "מצור חונק" על שכונות בעיר הנתונות לשליטה של המורדים.

במקרים רבים נמנעת מתושבי השכונות הנצורות אספקת מזון וציוד רפואי. המצב החמור הביא לידי כך שאנשי דת מוסלמים התירו לתושבי השכונות הנצורות לאכול בשר חתולים, כלבים וחמורים ובשר נבלות כדי להתקיים.

אחת השכונות הנצורות היא מחנה הפליטים הפלסטינים אל-ירמוך הנמצא מדרום לדמשק, ובו התגוררו ערב מלחמת האזרחים כ-400 אלף איש.

מזה חודשים נתון מחנה אל-ירמוך ל"מצור חונק" של צבא סוריה, ועל פי דיווחים מתוך המחנה תושביו סובלים חרפת רעב, ועד כה מתו ברעב כחמישים איש, כולל ילדים.

בסרטון וידאו ממחנה אל-ירמוך מספרים נשים וילדים על המצב הקשה, היעדר אפסקת מזון וסיוע רפואי וצוין, כי הנצורים אינם מתים מפצצות אלא מרעב.

אחד התושבים אומר למצלמה שהוא רוצה אזרחות ישראלי, בהסבירו כי אם היה במחנה אל-ירמוך ילד ישראלי אחד הייתה בעייתו מגיעה לפתרונה מזמן. הוא האשים את יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ואת האומה המוסלמית בת 1.3 מיליארד התושבים בהפקרת הפלסטינים במחנה.

יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, התייחס למצב במחנה אל-ירמוך בשיחה עם תושבים ברמאללה (11 בינואר). אבו מאזן נמנע להזכיר את המשטר הסורי וקל וחומר לגנות את מדיניות "המצור החונק" שהוא מטיל על המחנה. את האחריות למצב הטיל אבו מאזן על הקבוצות החמושות שנכנסו למחנה הפליטים, ואשר לדבריו מקבלות מימון זר.

לצפייה בסרטון הווידאו: