גדוד "עז" של חטיבה 7 היה בעיצומה של תעסוקה מבצעית באחת הגזרות, כשלוחמיו התבשרו שהם מוקפצים לתרגיל פתע בצפון. בתוך מספר שעות מצאו הלוחמים את עצמם על הטנקים, יורים פגזים ומתמודדים עם אויב מדומה בגזרת לבנון.

למרות שאת התעסוקה המבצעית מבצעים לוחמי הגדוד כלוחמי חי"ר, הייעוד המרכזי שלהם הוא הטנקים. "הכשירות בנושא טנקים היא הגנום שלנו – זו ההכשרה של הלוחמים", הבהיר בראיון לאתר צה"ל מפקד הגדוד, סא"ל יאיר אור והוסיף כי "פעילות החי"ר היא צורך של צה"ל על מנת לקיים ביטחון, אבל יש חשיבות לשמר את הכשירות על גבי אמצעי הלחימה העיקרי שלנו".

התרגיל, כאמור, נערך בהפתעה עבור לוחמי הגדוד, שנאלצו לעבור במהירות משגרה לחירום. "החלטתי לבדוק את היכולת שלנו לעבור משגרה לחירום. מפעילות מבצעית בגזרה אחרת עברנו לתרחיש חירום של הסלמה בצפון", הדגיש סא"ל אור. "ההיסטוריה מלמדת שזה אכן קורה בטווחים כאלה - תוך שעות נדרשים לעבור מזירה לזירה. חשוב לבדוק את עצמנו ולדעת שיש לנו את היכולת והכשירות לכך", חידד.

במהלך התרגיל דימו הכוחות הסלמה בגבול הצפון, והגדוד הוחלף על ידי כוח אחר בגזרה. "עברנו לגזרה צפונית, שם קיימנו סדר פעולות שמכשיר את הכלים ללחימה", אמר סא"ל אור וסיפר כי "תוך מספר שעות אנחנו, הטנקים והנגמ"שים היינו בשטח – מוכנים לקרב". התרגיל בוצע במסגרת צוות קרב משולב, כשלקחו בו חלק גם כוחות הנדסיים, כוחות חי"ר ומרגמות.

כמו כן, יש משמעות רבה להיותו של התרגיל במתווה צפוני. כחלק מחטיבה 7, מחויבותו המבצעית של גדוד "עז" היא לגזרה הצפונית. "אנחנו לומדים את האתגרים שהמשימות בצפון מייצרות לנו – במקרה הזה כיבוש מתחם שבו חיזבאללה נערך, שכולל מכשולים בקרקע. התרגיל נבנה כדי לאתגר אותנו ולראות אם יש לנו את הכשירות", הבהיר.

"התרגיל המחיש את רמת הכשירות הגבוהה של הגדוד. המעבר משגרה לחירום הוא חלק קשה מאוד מנטלית ופיזית", הדגיש המג"ד. "זה תרגיל מורכב וקשה בשטח לא פשוט, שכולל קושי בשליטה בכוחות הרבים", הוסיף.

לדבריו, התרגיל באמצע התעסוקה המבצעית החדיר תחושת מרץ אצל הלוחמים. "זו הזדמנות טובה להתרענן. היינו 48 שעות מחוץ לגזרה, שנותנות אנרגיות להמשיך. התרגיל נותן לנו יכולת לשמר את הכשירות לפרק זמן לא מבוטל", סיכם.