קייב -אזהרת מסע
קייב -אזהרת מסעארכיון

מאמר אנטישמי פורסם בעיתון מקומי באוקראינה (Місто вечірнє" (Evening City", הן באינטרנט והן במהדורה המודפסת.

המאמר האנטישמי, פותח באזהרה מטקס חג הפסח היהודי של 'הריגת ילדים בשביל הדם שלהם כדי לאפות מצות'. בהמשך המאמר בוחן את ההיסטוריה של רצח ילדים על ידי היהודים באוקראינה, כשהוא מתחיל עם אחת מעלילות הדם המפורסמות, 'עלילת בייליס', שהתרחשה בשנת 1913.

במסגרת העלילה, טענו אצילים ברוסיה, כי היהודים משתמשים בדם נוצרים לקיום מצוותיהם ואף יצאו בקריאה "לטהר את רוסיה מן היהודים". המאמר ממשיך ברצח שתי בנות בסבסטופול בשנת 2011, שלטענת מספר אמצעי תקשורת אוקראינים ורוסים היהודים צמאי הדם הם האשמים במעשה. המאמר מסתיים בתיאור מקרי אלימות נוספים שאירעו לאחרונה ברוסיה ב'אשמת היהודים'.

ההסתדרות הציונית העולמית פרסמה הודעת גינוי חריפה בעקבות פרסום המאמר האנטישמי, שלדבריה הינו "חלק מגל אנטישמיות שסוחף את אירופה ואוקראינה בפרט".

לדברי יעקב חגואל, ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית, "הבוקר הגיע לשולחני דיווח מטריד ביותר מאנשי הקהילה באוקראינה בו מופיעים קישורים לדף האינטרנט ולעיתון המקומי המודפס. המאמר מזהיר את הקוראים ואת ההורים מפני טקסי שחיטת ילדים על ידי יהודים לצורך אפיית מצות לפסח".

"רבים חושבים שעלילות הדם על היהודים הם נחלת העבר. השנה היא שנת 2014 והמאמרים, דברי ההסתה והשטנה הם של לפני מאות שנים. האנטישמיות תוססת בכל מקום בעולם. אנחנו בהסתדרות הציונית העולמית מגנים בכל תוקף את ההתבטאויות, ההשוואות והעלילות המעוררות סלידה", ציין חגואל.

חגואל מוסיף, כי "הבוקר שיגרתי מכתב חריף לעורכי העיתון ותוך שיתוף פעולה עם נציגי הקהילה אני מקווה להגביר את המודעות לתופעה ועצור את המגיפה המתפשטת. דווקא בימים אלו בהם מציין העם היהודים את חג החירות משעבוד לגאולה, אני קורא לראשי ארגוני זכויות האדם למיניהם לעשות את עבודתם האמיתית, לצאת בגינוי גורף כנגד כל ביטוי אנטישמי ולהיאבק בתופעה המחרידה".