בושה. שטבון
בושה. שטבוןצילום: פלאש 90

חבר הכנסת יוני שטבון (הבית היהודי) התייחס הערב (שני) למשבר החריף בין השר אורי אריאל ליו"ר המפלגה השר נפתלי בנט.

לדבריו, "ימים שחורים עוברים על הציונות הדתית, מאשר יגורנו בא לנו. דברי השר אריאל הערב הם עדות חיה לנזק העצום שממיטה חוקת בנט הקורעת את הציונות הדתית. אני שב ומדגיש, אישור החוקה הוא סופה של מפלגת הציונות הדתית".

"אני קורא לבנט להתעשת, לגלות אחריות ולסגת מהמהלך המסוכן שיהיה בכייה לדורות, ויפה שעה אחת קודם", הוסיף שטבון.

נזכיר כי השר אורי אריאל שיגר הערב מכתב נוסף ליו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט, זאת לאחר ששני מכתבים קודמים ששיגר אליו בנושא הדיונים על חוקת הבית היהודי לא נענו.

השר אריאל קבל על החלטת השר בנט להעביר את החוקה בלא לסכם את פרטי האחדות בין המפלגות, כפי שסוכם ערב הבחירות לכנסת, וזאת על אף פניות חוזרות ונשנות מצד השר אריאל וחברי האיחוד הלאומי.

השר אריאל הזכיר, כי "לפני שנה וחצי, ערב הבחירות, הסכמנו בין מפלגת האיחוד הלאומי והמפד"ל – הבית היהודי לבצע מיזוג בין שתי המפלגות".

"למרות עשרות פניות אליך להתקדם בדיונים על אחדות, דחית אותנו בלך ושוב באופן לא חברי. מדבריך אתמול, כפי שפורסמו בערוץ 7, עולה כי כוונתך מראש הייתה להעביר חוקה בלעדינו ולאחריה לפנות אלינו לאחדות. זו לא חברות ובטח לא שאיפה לאחדות!", הוסיף השר אריאל

השר אריאל חזר על הצעתו, "הצעתי ואני חוזר על הצעתי, לשבת באופן רצוף ורציני ולסכם את האחדות, ורק אחר כך לבצע חוקה משותפת".

השר אריאל הדגיש עוד, כי "מדבריך עולה כאילו אנחנו מתואמים, אך אין לדברים שחר והם עלולים להטעות את הציבור".