
השר גלעד ארדן אומר כי שר החוץ האמריקני קרי שובר שיאים של חוסר הבנה של המתרחש באזורנו ושל מהות הסכסוכים בו.
השר אמר כי גם נשיא ארצות הברית אובמה שלל את הקשר שבין הסכסוך הישראלי-פלסטיני לאירועים האחרים באזור. הוא דיבר בקול ישראל.
גם שר הכלכלה, נפתלי בנט, הגיב מוקדם יותר לדברי קרי ואמר כי אמרות כאלה רק מעודדות את הטרור בעולם. "מסתבר שגם כשבריטי מוסלמי עורף ראש של בריטי נוצרי - תמיד יהיה מי שיאשים את היהודי", טען השר.
"את הטרור לא מצדיקים, בטרור נלחמים. האמירה שהסכסוך הישראלי-פלסטיני מחזק את דאע"ש היא זריקת עידוד לטרור העולמי. אני מציע להקשיב לדאע"ש ולהאמין להם: אלה טרוריסטים שרוצים להשתלט על כל מזרח התיכון מסוריה ועד ירדן ולבנון ולהקים מחדש ח'ליפות אסלאמית", הוסיף בנט. עוד טען בנט כי "אפשר להילחם בזה או להסביר את זה. הבחירה ביד העולם, והוא יישא בתוצאותיה".
שר החוץ האמריקני, ג'ון קרי, אמר הלילה (שישי) כי יש קשר בין הסכסוך הישראלי-פלסטיני לכך שאנשים זועמים ומוסתים להצטרף לארגוני טרור, וביניהם דאע"ש. "לא היה מנהיג באזור שנפגשתי איתו ולא העלה בפני את הצורך בשלום בין ישראל לפלסטינים, בגלל שזו סיבה לגיוס, לזעם ברחוב ולהסתה. חייבים להבין את הקשר", אמר קרי.
