
יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי מצטרף לדברים שהשמיע ביום שישי הראשון לציון הרב יצחק יוסף, וטוען כי עליה להר הבית כמוה כאכילה ביום הכיפורים.
"לעלות להר הבית זה כמו לאכול ביום כיפור, זה מיתה בידי שמיים", אמר דרעי ב"פגוש את העיתונות" בערוץ 2. ''בגלל שיהודים עולים להר הבית - פחות אנשים מגיעים לירושלים, פחות תלמידים עולים, כל העולם נגדנו, ומה אנחנו מפסידים? ירושלים הופכת שוב להיות מבודדת, בלי תיירים. אינתיפאדה".
יו"ר ש"ס הודה כי מפלגתו התרחקה בשנים האחרונות מהדגל החברתי, כלשונו, וסיפר כי בזמן מבצע ''צוק איתן'' פנה אליו ראש הממשלה נתניהו בהצעה להצטרף לממשלת חירום לאומית - אך הוא סירב.
"ש"ס לא תשנה את הרכב הממשלה, הממשלה הזאת דינה ללכת לבחירות", הוסיף ח"כ דרעי והבהיר כי הוא לא חושש ממפלגתו החדשה של משה כחלון. "להפך – אני מחפש עוד שותפים בנושאים החברתיים. אם ייקח לנו מנדטים - נתמודד".
ביום שישי, במהלך הלווית הנער שלום בעדני הי"ד, שנפצע אנוש בפיגוע הדריסה בירושלים ונפטר מפצעיו, קרא הראשון לציון הרב הראשי יצחק יוסף ליהודים להפסיק לעלות להר הבית.
הרב יוסף אמר כי אי אפשר לחלוק על גדולי ישראל שאסרו זאת. "כאן המקום לעורר את הציבור היקר להפסיק את ההסתה הזו שמסיתים את בני עשיו ששונאים ליעקב, שאנשים עולים להר הבית ועוברים על ההלכה של איסורי כרת.
"מכאן תצא הקריאה שאסור לכל יהודי לעלות להר הבית, לא לעשות תסיסה אצל הערבים השונאים שלנו המחבלים. הם מוסיפים שמן למדורה. מכאן תצא הקריאה להפסיק את הדבר הזה. אי אפשר שרבנים מליגה ד' יחלקו על כל גדולי הדור", דברי הראשון לציון.
"האויבים משיגים למעשה את המטרה - הרתעה, פחד, בריחה וידיעה שאם הם יפגעו בנו אנחנו נתקפל". בן גביר הוסיף "לידיעת כבוד הרב, האויבים שלנו לא רוצים אותנו לא רק בהר הבית, אלא גם בשמואל הנביא ובבני ברק - אולי גם משם נברח?".
