הברחת הבשר
הברחת הבשרצילום: עידן לביא

רכב פרטי, שנסע באזור חדרה והיה עמוס בחלקו האחורי בקרטונים, עורר את חשדם של מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר ושוטרי מג"ב.

הרכב נעצר לבדיקה, בסיומה הסתבר כי החשד היה במקומו. המפקחים גילו תא מטען עמוס בקרטונים ובו כ- 60 ק"ג בשר הודו, שמקורו על פי החשד בשטח שהוגדר לפני כשבוע כשטח הסגר לתנועת בעלי כנף בשל התפרצות שפעת העופות במקום.

אם לא די בכך, הבשר הובל ללא קירור ובתנאים שאינם מתאימים להובלת בשר. יצויין כי הבשר הנתפס לא הגיע מלולים נגועים במחלה, כי אם מרדיוס הניטור סביבה (שטח ההסגר).

לאחר תשאול ראשוני של החשודים, תושבי הצפון בשנות ה- 30 וה- 40 לחייהם, הם הודו כי הבשר יועד לשימוש באחת המסעדות באזור. החשודים נחקרים באזהרה, והבשר הושמד בצו רופא וטרינר.

על פי נוהלי העבודה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר בעת התפרצות שפעת העופות, שטחים ברדיוס של 10 ק"מ מהמוקדים הנגועים במחלה מוגדרים כשטחי הסגר, האסורים לתנועת בעלי כנף. בתוך טווח זה מתבצעים ניטור ובדיקות בכדי למנוע במידת האפשר זליגת המחלה והתפשטותה.

יצויין, כי כל שינוע של בעלי כנף ובעלי חיים הנמצאים בשטחי הסגר, מתבצע אך ורק באישור השירותים הווטרינריים של משרד החקלאות ופיתוח הכפר.