רבה של צפת, הרב שמואל אליהו, פירט בשיעורו השבועי האחרון על המוצרים שיש לבערם בפסח ועל אלו שניתן לשמרם בבית.

"במהלך הניקיונות לפסח אנו מוצאים את עצמנו עומדים מול עשרות רבות של מוצרים שאין עליהם תווית 'כשר לפסח'", הסביר הרב, "ואין אנו יודעים אם מותר להשאירם בבית ולאוכלם אחר הפסח, או שחובה לבערם או לזרקם לאשפה".

בנוסף ציין הרב אליהו כי ניתן למכור את החמץ גם באמצעות האינטרנט

בטבלה שהכין הרב אליהו מחולקים המוצרים למספר סוגים:

  • מוצרים שאין בהם כל חשש חמץ, אבל לא הוכשרו לפסח - אין צורך למכור אותם. טוב להצניע את המוצרים הללו בארון סגור שכתוב עליו "לא לפסח". על ארון זה ראוי לא לכתוב "חמץ", כי המוצרים הללו אינם חמץ (יש מקפידים שלא להזכיר את המילה "חמץ" בפסח).
  • מוצרים שיש בהם תערובת חמץ או חשש לתערובת חמץ - איסורם מדרבנן. אפשר למכור את המוצרים הללו במכירת החמץ, גם לפי הדעות שמחמירות שלא לכלול במכירה מוצרי חמץ גמור (כלומר, שיש בהם "כזית" דגן בתערובת).
  • מוצרים שיש בהם חמץ גמור, ושיעור החמץ גדול מ"כזית" - יש מתירים לכתחילה למכור לנוכרי ולסמוך על המכירה גם כשהם בבית היהודי, אך לדעת הרב זצ"ל טוב לזרקם או לתת אותם במתנה לפני הפסח.
  • מוצרים שאפשר להשתמש בהם - כל המוצרים שמדובר עליהם ברשימה זו הם מוצרים ללא הכשר מיוחד לפסח. אבל אם יש הכשר מיוחד לפסח – האמור ברשימה זו לא תופס לגביהם.

הרב ציין כי הכנת הטבלה נעשתה בעזרת הנתונים מהרב משה כץ מארגון "כושרות" ומהרב חגי בר גיורא מהרבנות הראשית לישראל.

לרשימה המלאה לחצו כאן

לצפות בגרסת PDF לחצו כאן