משה אינדיג
משה אינדיגצילום: חזקי עזרא

איש העסקים משה אינדיג הותקף אמש (מוצאי שבת) על ידי נהג מונית מוסלמי בדרך ממנהטן לברוקלין.

אינדיג תיאר היום (ראשון) בשיחה עם ערוץ 7 את השתלשלות האירוע, "לקחתי מונית ממנהטן לברוקלין אתמול בשעה 20:00 (שעון ניו-יורק). ביקשתי מהנהג שיחת טלפון והוא לא הסכים ואחר כך הוא הסכים ושם את השיחה על רמקול.

"כשראה שאני מדבר בעברית אמר, 'אני שונא את האנשים ואת השפה שאתה מדבר, אם הייתי יודע שאתה יהודי לא הייתי נותן לך שיחה'".

"כשהוא הוריד אותי בברוקלין התחלתי לצעוד ופתאום הוא יצא מהרכב ורץ לעברי ונתן לי אגרופים בראש. מיד חששתי שמא יש לו גם סכין או כלי נשק אחר ולכן נתתי לו מכה חזקה. הוא חטף את הכיפה וברח מהמקום יחד עם הטלפון הסלולארי שלי".

הנהג רץ למונית ואינדיג רדף אחריו כדי לקחת את חפציו, אך הנהג נסע מהמקום ואינדיג עף מהמכונית ונחבל. אחרי המעשה הוא הגיש תלונה למשטרה המקומית. נהג המונית זומן לחקירה וככל הנראה בימים הקרובים הוא יואשם בפשע שנאה.

אינדיג סיכם את החוויה הקשה, "היה לי מזל, אם היתה לו סכין אין לי ספק שהוא היה הורג אותי. העיניים שלו היו מלאות שנאה. מנהג מונית הוא הפך ברגע לטרוריסט".