חוקר שפת הגוף, הד"ר אמיר הלמר, מפרסם ביממה האחרונה ניתוח של תיעוד הירי בחברון וממעקב של שנייה אחר שנייה באירוע ההוא עולה כי גרסתו של החייל כפי שפורסמה עד כה תואמת לחלוטין את המציאות ואכן בשניות שלפני הירי היה סיכון מיידי מהמחבל.
בראיון ליומן ערוץ 7 מספר ד"ר הלמר על הניתוח אותו ביצע לסרטון המדובר ועל מה שהוביל אותו לניתוח זה. "עניין אותי לעשות את הסרטון כי החייל אמר שהוא ראה תזוזה של המחבל. עניין אותי לדעת אם זה נכון. הפוליטיקאים אמרו שזה לא נכון והוא סרח, אז לקחתי את הסרטון וראיתי שלפני שהוא הגיע היה הלך רוח שאנשים צעקו לא לגעת בו כי אולי יש לו מטען חבלה.
''לתוך הסיטואציה הזו נכנס החייל, רואים אותו מדבר עם קצין או חייל מפנה את תשומת לבו לכך שהמחבל זז, כלומר דברי החייל נכונים ואמיתיים".
"אותו קצין או חייל לקח ממנו דבר מה, כדי שלאותו חייל שירה יהיה קל יותר לתפעל את הנשק. הוא הזיז אנשים מקו הירי, הם זזו ואז הוא ירה כדור בודד, לא צרור ולא בהתלהמות אלא כדור בודד", ממשיך ד"ר הלמר ומנתח את האירוע.
"המחבל שזז הזיז ראש ויד ביחד. הזזת כף היד מתאימה למי שמתפעל מטען חבלה, כלומר החשש היה אמיתי. גם הלבוש שלו ביום חם, לשוב של מספר שכבות העלה חשד שיש שם מטען חבלה, כלומר לשיטתו של החייל הוא צדק ופעל נכונה. הוא זיהה כוונה ופעולה מיידית ופעל בדיוק כפי שתרגלו אותו בצבא וכפי ששר הביטחון עשה כשהוא היה בסיירת מטכ"ל".
ממשיך הלמר ואומר: "אם הייתה חגורת נפץ הוא היה יוצא גיבור. אף אחד לא היה מדבר על 'חייל שסרח' או שרצח. היו מגדירים אותו כגיבור. זה גבול מאוד דק שקשה לנו באינתיפאדה השלישית שאנחנו בה היום דרוש מהחיילים לבדוק שוב ושוב. מה זה עוד פעם ועוד פעם, אחרי שהוא דוקר? הרי הוא דקר כבר".
לנוכח הדברים נשאל ד"ר הלמר אם הוא יכול להעריך שהניתוח המקצועי שהוא מציג כעת יתייג אותו כאיש ימין בתקשורת. לדבריו אין כל רלוונטיות לעמדותיו הפוליטיות בסוגיית הניתוח המקצועי שהוא מבצע, אך "והיה ובכל זאת שואלים אותי, אז אני לא איש ימין. יש כאן עובדות מאוד ברורות. החייל פעל לפי מה שהוא מצא לנכון באותו רגע כשהוא ראה שיש סכנה ברורה ומיידית".
לכל זאת ניתן להוסיף ולהעיר כי בעוד גורמים שונים מציינים כי שש דקות חלפו מאז אירוע הדקירה ועד הירי, הרי שהסרטון מלמד שהחייל הגיע למקום שניות בודדות לפני הירי וכאשר ראה את ההתרחשות שהוא בעיצומה בחר לפעול באופן הזה ואין מדובר בחייל שהיה במקום דקות ארוכות קודם לכן.
לסיומם של הדברים מסכים ד"ר הלמר לכך שכעת ספק גדול אם יוכלו הפוליטיקאים והעיתונאים שתקפו בבוטות כזו את החייל לחזור בהם, או בלשונו לרדת מהעץ, עם התברר נתונים שונים מכפי שסברו בתחילה.

