סופלה שוקולד משודרג
סופלה שוקולד משודרגצילום: דעאל סבסטיה

חומרים ל‑6‑7 יחידות סופלה אישיות:

300 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שמן

3 ביצים

2 כפות קמח מצה (ניתן להמיר ב‑2 כפות קורנפלור)

חצי כוס סוכר

לקצפת:

שמנת מתוקה פרווה

לרוטב:

כוס פירות יער קפואים

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בבאן מרי (בקערה מעל סיר עם מים חמים)

לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את השמן, הסוכר וקמח המצה ומערבבים היטב.

מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות כדי שהביצים לא ייקרשו.

בוזקים את הבלילה לתבניות סופלה אישיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל‑180 מעלות, עשר דקות בדיוק.

בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה (לפי הוראות היצרן).

הכנת הרוטב:

מבשלים את פירות היער בתוספת הסוכר על אש נמוכה במשך 20 דקות, מערבבים כל כמה דקות. פירות היער יקבלו מרקם ריבתי תוך כדי הבישול.

אם נראה לכם שהרוטב ריבתי מדי, אפשר להוסיף שתי כפות מים כדי שיהיה נוזלי יותר.

הרכבה:

רגע לפני ההגשה מזלפים מעל הסופלה את הקצפת ומעליה את רוטב פירות היער.

מומלץ שהסופלה לא יהיה מאוד חם, כדי שהקצפת לא תישבר.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי