מקלובה של פסח
מקלובה של פסחצילום: דעאל סבסטיה

חומרים:

חציל גדול חתוך לפרוסות

בטטה גדולה חתוכה לפרוסות

2 קישואים חתוכים לפרוסות

2 כוסות קינואה שטופה ומסוננת

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

מלח ופלפל

שליש כפית קינמון

כפית מרק עוף

שמן

אופן ההכנה:

מטגנים את הקישואים, החצילים והבטטה במעט שמן על אש נמוכה, עד שהירקות מתרככים מעט. הירקות לא צריכים להיות מוכנים לאכילה בשלב הזה.

בינתיים מניחים על נייר סופג.

בסיר נוסף, מטגנים בשתי כפות שמן את קוביות הגזרים. לאחר שלוש דקות מוסיפים את הקינואה וכוס וחצי מים, מלח, פלפל וכפית מרק עוף. מבשלים על אש בינונית בלי מכסה.

הקינואה צריכה להיות בשלה למחצה, כך זה מקצר את זמן הבישול של המקלובה.

הרכבה:

מניחים בסיר רחב בשכבות את החצילים, הבטטה והקישואים.

מפזרים מלמעלה קינמון, מלח ופלפל ומעליהן שמים את תערובת הקינואה.

מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה 30‑40 דקות או עד שהקינואה רכה.

הקינואה תקבל את הטעמים של הירקות, והירקות יקבלו את בישולם הסופי.

לאחר 40 דקות יש להפוך את המקלובה על צלחת רחבה, כך שהירקות יהיו כלפי מעלה והקינואה כלפי מטה. ממש כמו עוגה.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי