לחמניות מיני עם חביתה
לחמניות מיני עם חביתהצילום: דעאל סבטייה

את חביתת תפוחי האדמה אימא שלי תמיד הייתה מכינה לנו כשהיינו הולכים לבריכה, ומאז ועד היום היא נקראת אצלנו "חביתת בריכה".

ללחמניות:

1 ק"ג קמח מלא 70%

¾ כוס סוכר

כף מלח

2 כפות שמרים

¾ כוס שמן

½2 כוסות מים

2 ביצים

לציפוי:

שומשום

ביצה

לחביתה:

תפוח אדמה בינוני

3 ביצים

מעט פטרוזיליה קצוצה

½ כפית אבקת אפייה

מלח

פלפל

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

ללחמניות:

מערבבים את הרכיבים היבשים ואחר כך את הרטובים בהדרגה.

לשים היטב ומתפיחים כשעה (אם הבצק דביק מדי, משמנים מעט לפני ההתפחה).

לשים שוב ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

לאחר ההתפחה יוצרים עיגולים קטנים בגודל הרצוי, משטחים אותם מעט ומניחים על גבי נייר אפייה.

מורחים ביצה וזורים שומשום.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 20‑30 דקות, עד שהלחמניות שחומות ויפות.

לחביתה:

מגרדים תפוח אדמה בפומפייה דקה.

קוצצים פטרוזיליה, מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.

מוסיפים את אבקת האפייה ומתבלים במלח ופלפל.

משמנים מחבת במעט שמן ושופכים פנימה חצי מהבלילה.

מבשלים על אש נמוכה עד ליציבות, והופכים לצד השני לעוד בישול קצר.

הרכבה:

מורחים על גבי הלחמניות גבינת שמנת בנדיבות, ומניחים חתיכה מהחביתה.

אפשר להעשיר בעגבניות או בנבטים.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי