סמבוסק במילוי חומוס
סמבוסק במילוי חומוסצילום: דעאל סבטייה

חומרים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

½2 כוסות מים

¾ כוס שמן

כפית מלח

2 כפיות סוכר

למילוי:

2 בצלים גדולים

שקית חומוס קפוא של סנפרוסט

כפית כמון

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

½ כפית כורכום

1 ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את רכיבי הבצק ולשׁים היטב. משמנים מבחוץ ומניחים להתפחה למשך שעה.

מבשלים את החומוס עד לרכות. אם משתמשים בחומוס של סנפרוסט, יש לבשל 20‑30 דקות בלבד. אם משתמשים בחומוס יבש, יש להשרות מראש ואז לבשל עד לרכות כשעה וחצי. כשהחומוס רך מקררים וטוחנים.

קוצצים בצל ומטגנים. לאחר שהבצל עשוי היטב מוסיפים את תערובת החומוס ומתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום.

יוצרים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג, מרדדים וממלאים בכף נדיבה מתערובת החומוס.

מקפלים את הבצק לשניים ויוצרים צורת ירח.

סוגרים את הירח היטב כדי שהחומוס לא יברח מהצדדים במהלך הטיגון.

מרתיחים שמן עמוק. לאחר שהשמן רותח מנמיכים מעט את האש כדי שהסמבוסק לא ישחים מהר מדי לפני שהוא לגמרי עשוי מבפנים.

מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי