כוורת בקדומים
כוורת בקדומיםצילום: אלון פברשטיין

המרכז לחקר הדבש בצפון קרוליינה מקיים מידי שנה תחרות בינלאומית שבה לוקחים חלק מגדלי דבורים מכל העולם שמתחרים על הדבש הטעים והאיכותי ביותר.

בתחרות השנה לקחו חלק דבוראים ממדינות רבות - ארה"ב, ספרד, איטליה, טורקיה, קנדה, רודוס, קניה, סלובניה, האיים הקנריים, ישראל ועוד.

שופטי התחרות בחנו את צנצנות הדבש שמוספרו מבעוד מועד על מנת לשמור על האנונימיות של המגדלים. התחרות מחולקת לקטגוריות שונות על פי אזורים וסוגי דבש.

הצוות שמנה עשרה שופטים כלל אנשים מתחומים שונים: שפים ממסעדות יוקרה ומלונות, מבקרי מסעדות, מנהל בית ספר לבישול, מרצים בעולם הדבוראות ועוד.

"דבש קדומים" שבבעלות יעל פרבשטיין מהיישוב קדומים, השתתף בקטגוריית דבש פרחי הבר הבינלאומי וזכה במקום הראשון בקטגוריה זו מול מכוורות מהעולם כולו. במקום השני בקטגוריה זו זכה דבש מיוון ובמקום השלישי דבש מהאיים הקנריים.

''דבש קדומים'' היא מכוורת דבש הממוקמת בקדומים שבמרכז השומרון. הדבורים נהנות ממרעה צוף טבעי של פרחי בר ללא ריסוס ובאוויר הרים נקי וטהור. הדבש נרדה מחלות הדבש בצורה טבעית וללא חימום וכך נארז בצנצנות.

יעל פרבשטיין: "אין מתנה גדולה מזו לט"ו בשבט, שהדבש שנאסף מפרחי הבר של השומרון, הן מהעצים והן מהשיחים ומהצמחים החד שנתיים, זוכה להכרה בינלאומית והדבש של יו"ש זוכה במקום הראשון, הוכחה נוספת לכך שאנחנו גרים בארץ זבת חלב ודבש".