ארכיון
ארכיוןצילום: חזקי עזרא

ד"ר חן קוגל, מנהל המכון לרפואה משפטית באבו כביר, פתח צוהר על התנהלות המכון בשנים האחרונות וחשף את שיטות העבודה המתקדמות.

בריאיון שישודר מחר (שישי) ברדיו תל אביב 102FM, חשף כי המכון הצליח לצמצם משמעותית את מספר נתיחות המתים בישראל באמצעות העדפת הדמיות CT על פני ביצוע ניתוחים וכך מסוגל המכון להיענות להתנגדויות של בני משפחה לביצוע הנתיחה.

"עברנו בצורה גורפת להדמיה, כלומר הורדנו את מספר הנתיחות. כל גופה עוברת CT מלא ואנחנו מפענחים את הגופה. לגבי אנשים שמתנגדים לנתיחה אנחנו אומרים 'תשמע, חלק מהתשובות אנחנו יכולים לתת גם בלי לפתוח את הגופה'", סיפר ד"ר קוגל.

לשאלה בכמה אחוזים צומצם מספר הנתיחות השיב: "כמעט 50% באמצעות הדמיות ואנחנו נגביר את זה". עוד הסביר ד"ר קוגל על התהליך המורכב: "לפעמים זה יותר עבודה כי לתת תשובה באמצעות הדמיה לפעמים זה יותר קשה, אבל יש גם אנשים שמתנגדים לנתיחות וצריך להתחשב בהם".

על רקע הביקורת כלפי מספר הרקמות הרב שנותר במכון, השיב כי נמצא לעניין פתרון: "מתוך רקמות של 8,400 אנשים שנשמרו במכון לרפואה משפטית, כיום יש כ-150. את כולן הצלחנו בשנים האחרונות לקבור בתיאום עם משפחות ומה שנשאר הם מקרים בעיתיים, אנשים שנמצאים בחו"ל, שנפטרו בחו"ל או מהרשות הפלסטינית".

בהמשך הריאיון דרש ד"ר קוגל להפריד את המכון מכפיפות כלשהי למשרד ממשלתי כדי למנוע הפעלת לחצים ממסדיים: "ברוב מדינות העולם המערבי המכונים לרפואה משפטית שייכים לרשות עצמאית... כדי שלא יהיו כל מיני קשרי חפיפה ואולי מנופים שמפעילים בכל מיני דרכים – עקיפות או ישירות – כדאי מאוד שזה יהיה רשות עצמאית".