
ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הגיש הבוקר (חמישי) בקשה דחופה להצטרפות כמשיב בבקשת בעלי תשעת הבתים בעופרה לאטום את הבתים ולא להרוס אותם על רקע חקיקת חוק ההסדרה.
בקשתו של ח"כ סמוטריץ' הוגשה, לאחר שלטענתו הפרשנות אותה הציג היועץ המשפטי לממשלה בבג"ץ בנוגע לתחולת חוק ההסדרה, והטענה לפיה החוק לא יוכל להביא להסדרת תשעת הבתים, הנה פרשנות שגויה של החוק.
בבקשה מציין סמוטריץ' כי הוא היה מנסחו של החוק, ועל כן הוא חש צורך להתייצב בפני שופטי בג"ץ על מנת למנוע מתן פרשנות שגויה לחוק אשר תשליך על אופן יישומו של החוק בעתיד.
לקריאת הבקשה המלאה לחצו כאן
לדברי ח"כ סמוטריץ', "כמי שניסח את החוק אני חש כי יש לי החובה להופיע בפני בית המשפט כדי להסביר בבירור מה היתה כוונת המחוקק. בעיניי, המדינה בתשובתה, מעניקה פרשנות שגויה לכוונת המחוקק בחוק ההסדרה ומתוך כך טועה בהשלכות הנובעות מפרשנות זו ביחס לתשעת הבתים. בפנייתי הבהרתי שלמרות שחוק ההסדרה לא יתלה ויפקיע פסקי דין חלוטים, הוא בהחלט מאפשר להסדיר את תשעת הבתים ולכן אין ספק שהוא מהווה שינוי נסיבות משמעותי ולכן ראוי שבית המשפט יאפשר למצות את הליכי ההסדרה ולאחר מכן יבחן מחדש את פסק הדין".
"היועץ המשפטי לממשלה הביע את התנגדותו לחוק לא פעם והוא פעל ופועל לצמצומו ומשכך ראוי שבית המשפט לכל הפחות ישמע את דבר המחוקק ואת כוונותיו, ששונות במהות ובתכלית מתשובת המדינה. הכנסת והממשלה חוקקו את חוק ההסדרה מתוך הבנה מעמיקה של המשמעויות וההשלכות שלו. אני מאמין ומקווה שבית המשפט יתייחס בכובד ראש להחלטת הרשות המחוקקת ויהיה מעוניין לשמוע את כוונת המחוקק מהמחוקק עצמו", מוסיף סמוטריץ'.
סמוטריץ מדגיש עוד, "אין ניגוד עניינים בולט יותר מלתת ליועץ המשפטי לממשלה שהתנגד ומתנגד לחוק בכל מאודו לייצג את המדינה בהליכים הנוגעים לחוק ולפרשנותו. ברור הרי שהיועץ יעשה הכל לכדי להעניק לחוק פרשנות מצמצמת שתרוקן אותו מתוכן".
