חיבור בין החורף לאביב

מגג טחנת הקמח בשמורת הטבע הקסומה עין אפק נראית תצפית מרהיבה על עמק עכו, רכס הסולם והרי הגליל העליון, גבעות אלונים, הכרמל והקריות.

בימים אלו שבין סוף החורף לתחילת האביב, הכל כאן ירוק, פורח ומזמין.

עין אפק
עין אפקצילום:קובי פינקלר

בין המרחבים הירוקים, נקודות נקודות של כלניות, מעט רקפות שעוד שרדו את ימי החום שפקדו אותנו והרבה מרחבים. מים( שיהיו כאן לאורך כל ימות השמה), תילים, שבילי גישה נוחים, סרט, היסטוריה והרבה ארץ ישראל.

היכן אנחנו?

השם אפק מחבר אותנו במספר מקומות בארץ. המפורסם הוא פארק אפק ליד ראש העין. אנו הרחק משם מעט מזרחית לעכו ולקריות.

בתל ארכאולוגי בחלקה הדרומי של השמורה, חשפו חפירות ארכאולוגיות שרידי התיישבות אנושית מהתקופה הכנענית, מהתקופה ההלניסטית ומהתקופה הרומית.

את מסלול הטיול כדאי לעשות בשביל הביצה שהוא שביל טיול חווייתי המעניק למטיילים הזדמנות "ללכת על המים" וליהנות ממראות הביצה מנקודת המבט של עופות המים.

שביל
שבילצילום:קובי פינקלר

גשר מחבר בין האתרים השונים, פינות תצפית על עופות המים צצות מכל עבר והיופי נשקף אליך באשר תפנה.

עין אפק
עין אפקצילום:קובי פינקלר

באחת הנקודות הראשונות טחנת הקמח העתיקה.

הטחנה נבנתה כמבנה מבוצר, במתכונת טחנות קמח שהיו נפוצות באירופה בימי הביניים. המבנה שופץ בתקופה העות'מאנית (המאה ה-18), בימי שלטונם של דאהר אל-עמר ואחמד אל-ג'זאר. הטחנה אף סיפקה קמח לצבאו של נפוליאון שצר על עכו בשנת 1799. בשלהי התקופה העות'מנית היו הטחנה והשטחים שמסביבה רכושה של משפחת סורסוק, שישבה בביירות, ומבנה הטחנה הושכר לאנשים משפרעם. עמדת המגן שבגג המבנה עשויה בטון ונבנתה בשנת 1936. (לפי אתר רשות הטבע והגנים)

בבית הטחנה מוצגת תצוגת קבע של כלים חקלאיים מסורתיים. המבקרים מוזמנים לצפות בסרטון, העורך "מסע" בשמורה בעקבות טיפת מים. מעת לעת מוצגות בטחנת הקמח תערוכות אמנות מתחלפות.

בכניסה לשמורה ועוד לפני הטחנה ומסלול השביל, גן לטיפוח צמחים בסכנת הכחדה. הצמחים הועתקו מאזורים שעמדו לפני פיתוח לאורכו של נחל נעמן ונשתלו בגן, בחלקות המדמות בתי גידול טבעיים.

לבירור שעות פתיחה והדרכה- טלפון: 04-8778226

והיכן אוכלים בסביבה?

שלה (בצרפתית: בית כפרי) היא מסעדה כפרית כשרה למהדרין, שנפתחה בסמוך לתחנת הרכבת שבקריית מוצקין.

מסעדת שלה הייחודית מזכירה באופייה וסגנונה בתי אוכל מקסימים המאכלסים את כפרי פרובאנס בצרפת, ולה מבנה אבן עתיק עם גג רעפים וחצר גדולה ומטופחת המיועדת לאירועים. החלל הפנימי של המסעדה, שעל עיצובו חתומים הבעלים, גבוה ובעל תקרה משופעת, מחופה בעץ, מקושט בשלל חפצי נוי יפים ומואר בתאורה חמימה ומשגעת. שולחנות וכסאות עץ נוחים מאפשרים לאורחי ה"שלה" להתרווח וליהנות מהאווירה המיוחדת והמאוד אותנטית השורה במקום .

מסעדת שלה
מסעדת שלהצילום:קובי פינקלר


התפריט הרחב של מסעדת 'שלה' מציג אוכל כפרי-חלבי עם התמחות בדגים. התפריט במסעדת 'שלה' מכיל ארוחות בוקר מגוונות כדוגמת ארוחת בוקר כפרי (שתי ביצים לבחירה בתוספת סלט ירקות העונה, זיתים, מוס טונה ומבחר גבינות), המוגשת בליווי לחם כפרי, ממרחי הבית, ריבות, מיץ תפוזים/לימונדה ושתייה חמה. בארוחת הצהריים תוכלו לפגוש מבחר עשיר של דגים, פסטות וסלטים.
למסעדת 'שלה' יש סלט שמאפיין אותה במיוחד והוא 'סלט שלה', סלט מוקפץ בתוספת גבינה- פשוט מעדן!


האביב והפריחה בשיאם כאן. הגליל המערבי קורץ מכל עבר וזה כבר יהיה בטיול נוסף.