חוויה קולינרית חדשה בקפה קפה

רשת בתי הקפה הגדולה בישראל "קפה קפה", משיקה תפריט חדש, איכותי ומוקפד, שמשדרג את החוויה הקולינרית.

, כ"ב בתמוז תשע"ז

חוויה קולינרית חדשה בקפה קפה, דג סלמון
חוויה קולינרית חדשה בקפה קפה, דג סלמון
צילום: יח"צ

בשנים האחרונות עברה חוויית הישיבה בבית הקפה שינוי ניכר, כאשר כוס קפה ועוגה הפכו להיות מוצרים שמסיימים את הארוחה, ולא מוקד הביקור כבעבר.

השנה, רשת בתי הקפה הגדולה בישראל, "קפה קפה", מובילה את השינוי שעובר התחום ומשיקה תפריט ייחודי שמייצג, לראשונה בענף, את המקפצה הקולינרית שעברה הרשת לקונספט של בית קפה - מסעדה.

התפריט החדש נחלק למס' קטגוריות, ביניהן: ארוחות בוקר, מנות ראשונות, פסטות טריות וכמובן, מנות עיקריות וקינוחים. בקטגוריית הפסטות – קפה קפה מציעה פסטות טריות שעשויות מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ובתהליך מיוחד המעניק להם טעם עשיר ומרקם ייחודי.

התפריט החדש פותח והורכב על-ידי שף קבוצת קפה קפה, השף ניר מזרחי, תוך התייחסות למגמות הקולינריות העדכניות, שילוב טעמים בינלאומיים עם העדפותיו של החך הישראלי, והכל תוך שימת דגש על איכות חומרי הגלם וטריותם.

לדברי ניר מזרחי, שף קבוצת "קפה קפה": "כמי שעומד בראש המחלקה הקולינארית של קבוצת בתי הקפה והמסעדות המובילה והגדולה בישראל, עיקר דאגתנו היא הנאת הסועדים. לשם כך הרגשנו צורך להגדיר את המטבח בבתי הקפה מחדש ולרענן אותו ע"מ שיתאים לרצונות הקולינריים של לקוחותינו שמחפשים מקום מהנה לאכול בו לאורך כל שעות היום.

"בתפריט החדש קפצנו מדרגה מבחינה קולינארית, בכל מנה הושקעה מחשבה רבה והוכנס בה טוויסט קולינרי, כאשר הדגש המרכזי הוא בחומרי גלם איכותיים ומגוונים, שילובים מעניינים, הרחבת קטגוריית המנות הראשונות ופיתוח מגוון מנות עיקריות - ממנות דגים ועד לפסטות טריות המוגשות אצלנו לצד שילובים קולינריים מפתיעים וטעימים".

בין המנות הבולטות בתפריט החדש:

ארוחות בוקר

  • מועדון ארוחת הבוקר - זוגי

ביצים עם 2 תוספות לבחירה, סלט קצוץ, סלסלת לחמי הבית ובליווי סט מטבלים: לאבנה על סלסת עגבניות, גבינת שמנת מתובלת, גוואקמולי, סלט טונה עם איולי שיפקה ובצל ירוק, ממרח פסטו, טחינה ירוקה, גבינה בולגרית במרינדת עשבי תיבול, סלט ביצים, לבבות חציל קלוי עם שמנת חמוצה וגרגירי חומוס מתובלים, גבינת שמנת, זיתים מתובלים, ריבה וחמאה. מוגש עם שתייה קלה וחמה לכל סועד וזוג פינוקי יוגורט מתוקים.

  • בוקר נורבגי ברוסקטה עם קרם שום, סלמון מעושן, ביצי עין, בצל ירוק, סלט שורשים ובלווי סט מטבלים: גבינה בולגרית במרינדת עשבי תיבול, גוואקמולי וזיתים מתובלים. מוגש עם שתייה קלה וחמה.
  • טבעוני על הבוקר לביבות עדשים וקרם קוקוס על טחינה ירוקה, בתוספת בצל מטוגן, פטריות ועשבי תיבול. סלט ירוקים המורכב משעועית ירוקה, אפונה, אדממה ועשבי תיבול. מוגש לצד גוואקמולי, זיתים מתובלים וסלק צלוי. לחם הבית ופלוט שומשום ירושלמי. שתייה קלה וחמה מחלב סויה / אורז ושקדים.

מנות ראשונות

  • מזנון דייגים סרדינים, איולי שיפקה, עגבניות שרי, ביצה רכה, אפונה, בצל סגול קצוץ, בצל ירוק קצוץ ושמן זית. מוגש עם פלוט שומשום ירושלמי.
  • כנאפה גבינות מאפה קדאיף מלוח במילוי גבינות על גספצ'ו עגבנייה פיקנטי ועשבי תיבול מעל.
  • ווק פטריות פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי עם שעועית ירוקה ושום פרוס, קרם ארטישוק ירושלמי, שומשום, בוטנים וגילופי פרזמז'ן

סלטים

  • גלילי (טבעוני (עדשים שחורות, אדממה, קולרבי, גזר, שקדים מולבנים, קליפות הדרים מסוכרות, צימוקים בהירים, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, בצל סגול וצ'ילי אדום. בתיבול הויניגרט שלנו.
  • חלומי כפרי וארטישוק קוביות חלומי בציפוי פריך, ארטישוק קונפי, תערובת עלים ירוקים, עגבניות שרי, מלפפון, בצל סגול, גזר, זיתי קלמטה ובטטה קריספי. בתיבול הויניגרט שלנו.

מנות עיקריות

  • פילה דניס דניס צרוב במחבת פסים לצד רביולי טרי במילוי פטריות, בצל ונגיעות שמן כמהין, ירקות ירוקים ושום קונפי. מוגש עם סלט שורשים.
  • פילה סלמון סלמון במרינדת עשבי תיבול על קרם ארטישוק, בעיטור קרם שום וקרם סלק. מוגש עם סלט שורשים ותוספת לבחירה: צ'יפס / מג'דרה / הום פרייז.
  • פסטה טריקולור טרייה אליו-אוליו פסטה טרייה מסוג בלרינה, נתחי סלמון, קונפי ארטישוק, שום קונפי, בצל סגול, עגבניות מיובשות, שמן זית, עשבי תיבול וצ'ילי.

בגזרה הטבעונית נוספו מגוון מנות חדשות ואיכותיות כדוגמת בקטגוריית מנות ראשונות, ארוחת הבוקר, סלטים, עיקריות וכמובן בתפריט הקינוחים.