יהדות התורה לא תסכים כי בקווי היסוד של קואליציה בראשות קדימה, יכללו נישואין אזרחיים. כך עולה מתכתובת שהתנהלה בין ח"כ פרוש מיהדות התורה לבין השר מאיר שטרית מכותבי מצע קדימה. במצע נכלל סעיף הקובע כי קדימה חותרת לכך שיהיו נישואים אזרחים לעולים חדשים ולפסולי חיתון.

ח"כ פרוש כתב לפני הבחירות מכתב לשטרית ובו מתח ביקורת חריפה על סעיף זה. מדובר, כך כתב בפירצה ה"עלולה חלילה להתרחב בעתיד יותר ויותר. ראוי, לכן, לראשי 'קדימה' לזכור, שבכל דור ובכל תקופה יש מי שעיניהם צרה בכך, שיהודים משמרים את רצף הדורות ומנסים לטשטש את הזהות היהודית – אלא שדבר אינו מועיל להם. לפיכך, על 'קדימה' לשקול את דרכה הציבורית מראש, ולא להיגרר לדרך הנלוזה של 'שינוי' אשר שבקה חיים במערכת הפוליטית".

שטרית במענה לפרוש, כתב כי "אין ל'קדימה' כל תכנית להיות מפלגת 'שינוי' ולאמץ מדיניות אנטי דתית". יחד עם זאת כתב שטרית שלדעתו, "אין כל הגיון בהשארת המצב הקיים בו 300 אלף אזרחים נדרשים לנסוע לחו"ל , על מנת להינשא בנישואין אזרחיים שהמדינה מכירה בהן בדיעבד".

ח"כ הרב פרוש ציין, כי סיעת "יהדות התורה" תתנגד ליישום מצע 'קדימה' בנושא זה והוא לא יכלל בקווי היסוד של הממשלה החדשה אם וכאשר זו תוקם בשיתוף הסיעות החרדיות.