מאת: דלית הלוי

ח'אלד אלבטש, מבכירי הג'יהאד האסלאמי, הכחיש את הדיווחים העיתונאיים לפיהם גדודי אל-קודס, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, קיבלו החלטה לחדול למשך שבוע משיגור רקטות קסאם לעבר ישראל בעקבות תקיפות צה"ל בשבוע האחרון ברצועת עזה.

קודם לכן, הסביר גורם בכיר בגדודי אל-קודס, כי ההחלטה להפסיק זמנית את שיגור הקסאמים נועדה להגן על העם הפלשתיני מפני ההשלכות של פעילות צה"ל. לדבריו, מדובר בעמדת כוח ולא מתוך חולשה, וזאת על מנת להוכיח לעולם שישראל היא זו התוקפנית.

בתוך כך, שגרת הקסאמים נמשכה גם במהלך יום אתמול (9 באפריל). "אבו חמזה", מבכירי הג'יהאד האסלאמי, חשף בראיון עיתונאי, כי הארגון מכין תוכנית תקיפה חדשה ששמה לה למטרה לפגוע באתרים חיוניים של ישראל באמצעות שיגור רקטות וטילים לטווח ארוך. התכלית – להרתיע את ישראל מהמשך הפעילות הצבאית ברצועת עזה.

מוחמד ח'ג'אזי, מפקד בכיר בגדודי אלאקצה של ה'פתח', רואה בשיגור הקסאמים שינוי מאזן הכוח לטובת הצד הפלשתיני. לדבריו, גדודי חללי אלאקצה לצד פלגי "ההתנגדות" האחרים מובילים שלב חדש במאבק של העם הפלשתיני שיהיה "תחילת הסוף הישות הציונית".

תנועת החמאס הנמצאת תחת לחץ כבד לחזור לבצע פיגועי טרור עדיין פוסחת על שני הסעיפים. יחד עם זאת, אחד ממנהיגי השטח של גדודי אלקסאם "אבו אלקעקאע" הזהיר, כי בעקבות תקיפות צה"ל גדודי אלקסאם לא יישארו שלובי ידיים נוכח "הפשעים הישראליים" ויגיבו בעומק הישראלי.