ראש הממשלה, אהוד אולמרט, דוחה על הסף את הניסיונות לפגוע במוסריות של צה"ל ואומר כי צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם. בפתח ישיבת הממשלה הביע אולמרט צער על מות אזרחים חפים מפשע בתקרית בחוף הים בעזה, אך הדגיש כי האירוע טרם נבדק עד תומו. הוא הוסיף כי נסיבות האירוע נחקרות והפרטים יובאו לידיעת הציבור.

"בסוף השבוע אירעו אירועים לא פשוטים בגיזרת עזה. כתוצאה מאירוע שטרם נבדק עד הסוף, נהרגו שבעה בני משפחה אחת על חוף עזה. אנחנו הבענו את צערנו העמוק על המוות של שבעת האזרחים החפים מפשע, אנחנו מצרים על כך. שר הביטחון נתן הנחיה לקיים חקירה שתמצא מה היו הנסיבות המדויקות של המקרה. כמובן שהפרטים המדויקים ומסקנות החקירה יובאו לידיעת הציבור ויפורסמו ברבים.

יחד עם זאת, צריך לומר כמה דברים: במשך שבועות מתנהל ירי של קאסמים מרצועת עזה שמיועד לפגוע ולהרוג אזרחים ישראלים שחיים ביישובים הסמוכים לרצועת עזה. הירי הזה הוא ירי חמור ביותר, הוא פוגע ברקמת החיים של היישובים הישראלים בדרום הארץ, הוא מאיים על חיים של אנשים. ברגע זה נמסר לי על ירי נוסף שהתבצע הבוקר, ושככל הנראה פגע פגיעה קשה ביותר באחד העובדים במכללת ספיר. מדובר רצף בלתי נפסק של התקפות שמבוצעות כדי לפגוע באזרחים.

אני דוחה על הסף את כל הניסיונות לפגוע במוסריות של צבא ההגנה לישראל. צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם, מעולם לא ניהל מדיניות של פגיעה באזרחים ואיננו עושה כך גם היום, ואני מחזק את ידיהם של מפקדי צה"ל ושל חייליו שפועלים כדי להפסיק את הפגיעות באזרחי מדינת-ישראל בדרום הארץ.

החמאס לא התחיל לפעול בסוף השבוע האחרון. אנחנו כבר רואים תקופה ממושכת של מעורבות אקטיבית של אנשי חמאס בפעילות טרור ובסיוע לפעילות טרור, אנחנו רושמים לפנינו את הפעילות הזאת וגם את ההצהרות שהשמיעו לאחרונה מפקדי החמאס, ואנחנו נדע מתי ואיך להתמודד עם זה.

אני רוצה שיהיה ברור דבר אחד – מדיניות ישראל מעולם לא הייתה לפגוע באזרחים חפים מפשע. המדיניות הזאת היא המדיניות של מדינת ישראל כיום וכך תמשך גם בעתיד. במקביל אנחנו נמשיך לפעול בכל הכוח נגד יורי הקאסמים, ולא נימנע מפעולות שיכולות לסכל את ירי הקאסמים בכל מקום, בכל מצב שבו זה יתבקש".

שר הביטחון, עמיר פרץ, עדכן בישיבת הממשלה כי החמאס מפעיל טרור באופן גלוי ביממה האחרונה, בדגש על ירי רקטות לעבר ישראל. שר הביטחון הבהיר כי אין לחמאס תעודת ביטוח, ואמר כי "אני מדגיש באופן הברור ביותר כי נפעל מול כל העוסקים בטרור כולל אנשי חמאס על ידי הפעלת מרבית המאצעים העומדים לרשותנו".