ארה"ב ממנת קמפיין חשאי לקידום בחירות מוקדמות ברשות הפלסטינית, ע"פ הדיווח, ארה"ב תעביר סיוע כספי בגובה 42 מיליון דולר לגורמים פוליטיים המתנגדים לחמאס.

מטרת התוכנית היא לחזק את מתנגדי חמאס, ובראשן הפתח, ולתת ייעוץ אסטרטגי למפלגות ולפוליטיקאים אופוזיציוניים. זאת, "כדי ליצור חלופה דמוקרטית לשלטון הקיצונים האיסלאמיים", נכתב במסמך שהגיע לסוכנות 'רויטרס'.

על-פי הדיווחים, הקונסוליה האמריקנית בירושלים כבר העניקה 15 מיליון דולר לחיזוק הפתח. מתוך סכום זה הוקצו 650 אלף דולר לקייטנות ולמחנות הקיץ של צעירי הפתח.

הקונסול הכללי האמריקאי במזרח י-ם, ג'קוב ואלס, אמר כי אין בכך דבר חדש וכי ארה"ב מפעילה תוכניות ברחבי יהודה ושומרון וברצועה שנים רבות, כדי לאפשר את התפתחותם של גופים פוליטיים וארגונים אזרחיים. "אנו לא תומכים במפלגה ספציפית נעבוד עם כל מפלגה שאינה שייכת לארגון טרור", אמר.

בתוך כך דיווח השבועון 'טיים' כי בקרב מפקדים בזרוע הצבאית של החמאס גוברים הקולות הקוראים לתקוף מטרות אמריקאיות במזרח התיכון. החמאס נמנע מלתקוף מטרות אמריקאיות עד היום בשל התנגדותם של גורמים מתונים בארגון שהצליחו לשכנע את עמיתיהם כי אם ימנעו מהתקפות  ארה"ב והאיחוד האירופי ישחררו את הקרנות ואת סיוע החוץ לרשות, שנחסמו כאשר עלה החמאס לשלטון.

אחד ממפקדי הזרוע הצבאית של הארגון אמר ל"טיים" כי "ארצות הברית נעשתה עוינת לפלסטינים. אסור לנו לשבת בחיבוק ידיים בזמן שהאמריקנים מתכננים לבצע דברים נגדנו".