בראיון לתוכנית 'להתחיל מבראשית' בערוץ 7 פורס סגן שר הבטחון, תת אלוף במיל. אפרים סנה, את עמדותיו בסוגיות שונות: איראן, הטרור הפלשתיני, שחיתות ופוליטיקה.



סגן השר סנה שולל את הגישה לפיה כל יעדיה של איראן הם להביא לחיוב בינלאומי של ישראל לחתום על האמנה נגד השימוש בנשק להשמדה המונית. סנה קובע כי "האיראנים רימו את העולם במשך 22 שנה עד עצם היום הזה. כשאנחנו חותמים על אמנה, אנו ממלאים אותה עד התג האחרון כי אנחנו חשופים לביקורת משפטית ותקשורתית. זה ההבדל בינינו לבין המדינות השכנות לנו".



האמונה השלטת באיראן: הכחדת היהודים עם בוא המשיח:



לטעמו של סנה ההתעצמות הגרעינית האיראנית מקורה בתפיסת העולם של המשטר שחותר למעצמתיות, ביוהרתו ובחוצפתו להנהיג את העולם המוסלמי-דתי, ולא הערביות כלאומיות מעניינת אותם. "המשטר שלהם רוצה להשתלט על העולם כולו. הציבור לא יודע שאחמדינגאד שייך לכת משיחית שמאמינה בשובו של המאהדי הנעלם, שע"פ אמונתם המשיח הזה ישוב אחרי מלחמת גוג ומגוג. העולם אז יהיה בקסטרופה שבסופה יכחדו כל היהודים".



סנה סבור שאין לאיראן הנהגה אחראית ונשיאה "אחמדיניג'אד מבטא ומחצין את תרבותה ודתה של הכת השלטת. הוא לא מחליט יחיד ויש קיצונים יותר ממנו, אבל גם המתונים יחסית אליו כאשר השאלה היא ישראל הרי שהם כמו המן הרשע רוצים להרוג ולהשמיד ולאבד".



מנהיגים ערבים התקשרו לברך על המקפה מול חיזבאללה:



בהתייחסו למדינות הערביות המתונות סבור סנה שמדינות כירדן, ערב הסעודית והנסיכויות מוטרדות ומודאגות ביותר לנוכח התחזקות המשטר האיראני.



לשאלת המראיין, יהושוע המאירי, אומר סנה שבמדינות ערב אין סימפטיה לחיזבאללה ובמרוצת ימי המלחמה קיבל שיחות טלפון מעודדות מבכירים בעולם הערבי שביקשו לעודד את מדינת ישראל בעת המאבק והמלחמה נגד החיזבאללה.



סנה סבור שעל ישראל "לתחיל לפתור את הבעיה הפלסטינית. זאת כיוון שבעולם הערבי העניין היחיד שמאחד אותם הוא העניין הזה".



נערכים גם לאיום טרור בלתי קונבנציונאלי:



סגן השר התייחס בדבריו גם לאיום המוביע בספרו של העיתונאי חנן עזרן 'נשק יום הדין' ולפיו האיום הטרוריסטי הבא עשוי להגיע מנשק בלתי קונבנציונאלי, תוך שימוש בנגיפים שיועברו במבחנות למרכזי האוכלוסיה בישראל. סנה אינו מוכן להתייחס להערכתו של עזרן שכבר בקיץ הקרוב עשוי התרחיש הזה ךאיים על מדינת ישראל, אך קובע כי מערכת הביטחון מודעת היטב לאיומים ונערכת אליהם. ,אנחנו עושים צעדי מוכנות,. סנה אומר שאמנם אין מידע קונקרטי לגבי כוונות המחבלים ותכנוניהם, אך הוא מצטט את המשורר חיים גורי שכתב 'דמיון הרוצח גובר תמיד על דמיון הקורבן', ולנוכח זאת ישראל נערכת באופן מקיף גם לגבי איומים שלגביהם אין לפי שעה מידע מדוייק.



לשאלת המראיין שולל סנה מכל וכל את הדיווחים והשמועות לפיהן מתכוונת ישראל לרכוש מסין מטוסים התואמים לחלוטין למטוס הלביא שייצורו הישראלי נפסק. לדברי סנה מדובר בשמועות חסרות כל בסיס במציאות ולישראל כלל אין אפשרות ביצועית לבצע עסקה שכזו. "קודם שיהיה לנו תקציב לאמן את הטייסים שלנו ולייצר את התחמושת שהתעשייה שלנו מייצרת".



בעבר הייתה לנו הנהגה שבראשה ערכים ועניינים אחרים:



כשנשאל סגן השר על פרשות השחיתות בהן חשודה לכאורה צמרת המדינה הוא אומר שאינו רוצה להטיל דופי באף אדם כל עוד לא הוכח בבית משפט, אך מנהיגות טרום המדינה וראשית המדינה הייתה מאוד צנועה מתוך הכרת עולם, וזאת משני צידי המפה הפוליטית". הוא מזכיר את הוריו, מעבר אחד של המפה הפוליטית, שמעולם לא היתה להם דירה משלהם, ומנגד את חיי הצניעות בהם חי מנחם בגין. "את עולמם מילאו דברים מאחרים". לטעמו המציאות הזו נבעה גם מאידיאלים שליוו את מעשיהם של ראשי ההנהגה, אך גם מכך ש"באותם ימים לא הייתה אצולת ממון שניתן היה להסתופף בצילה. בעבר לא היה קשר בין אנשי ההנהגה לאנשי הון, בשל מציאות ערכית אחרת. צריך ערכים מסויימים כדי לתחום את הקשרים הידידותיים לקשרי ההנהגה. באוירה שקיימת היום במדינה רואים אנשי ופקידי מדינה שמסתופפים בטרקליני ההון וההתחככות הזו מולידה דברים לא טובים".



סנה התייחס גם לזירה הפוליטית וסירב לראות בראש הממשלה אולמרט כמי שבקרוב יהיה ראש ממשלה לשעבר. "יש בישראל ראש ממשלה אחד והוא ראש הממשלה".

סגן שר הבטחון אפרים סנה, אמר היום לכתבנו חזקי עזרא כי יש לזרז את הליך בחירת הרמטכ"ל, הליך שתלוי במשרד הבטחון ובשר הבטחון. "יש להמשיך ביישום לקחי המלחמה" אמר סנה, והוסיף כי דן חלוץ התחיל בתהליך של יישום הלקחים, וצריך להתקדם וליישם זאת ללא עיכובים מיוחדים.

באשר לעניין הפלסטיני אמר סנה, כי יש לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני,  והוסיף כי כאשר קיים רצון מצד שני הצדדים אין צורך בתיווך. סגן השר דיבר במהלך כנס שנערך במכללת נתניה.