ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נועד היום עם יושב ראש האופוזיציה, בנימין נתניהו, ודן עימו על מינוי הרמטכ"ל הבא. נתניהו אמר בתום הפגישה "נעמוד מאחורי כל רמטכ"ל שייבחר. זהו צו השעה ויש לקחת את הזמן כדי לבצע את התהליך בצורה הטובה ביותר".
נתניהו אמר כי יש לבחור ברמטכ"ל שישקם את צה"ל ואת יכולת ההרתעה של ישראל, "לצה"ל יש אתגרים ואיומים ויש להכין אותו לכך", אמר נתניהו.
ראש הממשלה אהוד אולמרט ימשיך בסדרת הפגישות בימים הקרובים. בכוונת אולמרט להיפגש עם אישים רבים בהם עם ראשי הממשלה לשעבר שמעון פרס, אהוד ברק, ועם שרי הביטחון לשעבר, שאול מופז, בנימין בן-אליעזר ומשה ארנס. ראש הממשלה מתכוון לסכם את המינוי ולהביאו לאישור הממשלה בתוך עשרה ימים.
אתמול נמסר כי פרץ תומך במינויו לתפקיד של מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף (מיל') גבי אשכנזי. פרץ נועד אתמול עם שלושת המועמדים המובילים - גבי אשכנזי, משה קפלינסקי ומפקד זרוע היבשה, האלוף בני גנץ. בהמשך נפגש עם האלוף (במיל') אילן בירן.