נשיא המדינה, שמעון פרס, נפגש היום בבית הנשיא עם רנה ואן דן לינדן, נשיא האסיפה הפרלמנטארית של מועצת אירופה.
לשאלת כתב האם הוא מתכוון להיפגש עם יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, אמר הנשיא כי מאז שנכנס לתפקידו הוא מקיים פגישות עבודה עם שורת מנהיגים פלשתינים, "אין שום סיבה שלא תתקיים פגישה, לא כל פגישה היא משא ומתן". פרס הדגיש כי הפגישה תתקיים בתאום עם רה"מ אולמרט וכי יש רצון של שני הצדדים להיפגש.
הנשיא העלה במהלך הפגישה את נושא הגרעין האיראני ואמר כי החלטת אירופה להשקיע 10 מיליארד דולר לפיתוח שדות הנפט של איראן, תסב נזק רב לעולם כולו. לדבריו, שלטון האייטולות האיראני מפרש החלטה זו כתמיכה של מדינות העולם החופשי, ברורה במדיניותה הקיצונית והמסוכנת של אירן.
עוד אמר פרס כי אירופה יכולה למנוע מלחמה עם אירן אם תתאם מדיניות ברורה ועקבית עם ארה"ב ורוסיה, שבבסיסה שורת סנקציות כלכליות חריפות כנגד אירן.
נשיא האסיפה הפרלמנטארית האירופית ברך את פרס על היבחרו לנשיאות ואמר, "מנהיגים רבים באירופה נושאים אליך עיניים. נתת לרבים מאיתנו השראה ולימדת את כולנו מהי נחישות אמיתית וחתירה למען שלום". לדבריו, מדינות אירופה אופטימיות ביותר בדבר הסיכוי להביא שלום כולל למזרח התיכון. "אירופה מצפה כי ישראל תעשה שלום לא רק עם הפלשתינים, אלא גם עם סוריה ומדינות ערביות נוספות במזרח התיכון". עוד אמר הנשיא האירופי כי תקוות גדולות נתלות גם בועידת השלום שמובילה ארה"ב ובכוונתה להרחיב את מעורבותה הכלכלית של אירופה בכל הקשור לבניית כלכלה פלשתינית ולהרחבת שיתופי פעולה כלכליים בין ישראל, הפלשתינים, וירדן.
פרס שב והדגיש בפני אורחו כי ישראל תמשיך לספק מים, חשמל וציוד הומניטארי לרשות הפלסטינית, אך על אירופה להבין היטב כי החמס אינו רוצה בשלום ולמרות שישראל פינתה את כל שטחי הרצועה, הם ממשיכים לירות טילים ומגבירים את הטרור ולא מכבדים הסכמים קודמים ומסרבים להכיר בישראל. "האם רצון האל של כולנו זה הרג או שלום?" שאל הנשיא והוסיף כי החמאס חייב להבין שלהאכיל את ילדיו זה הרבה יותר מירי טילים לישראל.
