נשיא המדינה, שמעון פרס, ארח היום במשכנו בירושלים את ראשי התנועה הסביבתית. הנשיא הודה לארגוני הסביבה ולח"כ חנין על עבודתם הנאמנה למען הנושאים הסביבתיים בישראל. הנשיא ציין כי משבר האקלים הוא אחת משתי הבעיות הגדולות הניצבות כיום בפני העולם. הנשיא הודיע כי הוא פותח את דלתו בפני ארגוני הסביבה וישמח לסמן כיוון פעולה משותף לגיבוש פתרונות ברי קיימא. "משבר האקלים אינו מדע בדיוני אלא סכנה ממשית. מנהיג שלא יעסוק בנושא הסביבתי ולא יסייע לקדמו הוא מנהיג חסר אחריות ואני רואה עצמי כאדם אחראי".

ח"כ חנין קרא לנשיא לעמוד בראש מאמץ לאומי לגיבוש מדיניות כוללת להתמודדות עם משבר האקלים: "השאלה החשובה איננה מה חלקה של ישראל בבעיה אלא מה יכול להיות חלקה בפתרון. למרבית הצער, ישראל היום מפגרת במדיניות ובקידום פתרונות בתחום"



הדו"ח עוסק בחמישה נושאים עיקריים אשר טיפול בהם יכול לסייע לקדם את התמודדות המדינה מול משבר האקלים:

תחום האנרגיה - על מדינת ישראל להצטרף למאמץ העולמי למיתון ההתחממות הגלובאלית באמצעות ריסון פליטות גזי החממה משטחה, בהתבסס על העקרונות הבאים: שימור אנרגיה, הפחתה בפליטת גזי חממה, שאיפה לעצמאות בייצור אנרגיה, פיתוח טכנולוגיות לייצור אנרגיה ממקורות חלופיים.

תחבורה-על מנת לנצל את היתרונות היחסיים של מדינת ישראל יש לנקוט בצעדים הבאים: תכנון עירוני נכון, קידום תחבורה ציבורית יעילה, נקייה ונוחה, עידוד חלופות לרכב פרטי, מיסוי השימוש ברכב פרטי ועידוד רכבים נקיים.

מים – על המדינה לשנות את סדרי העדיפויות הנוכחיים ולפעול בצורה הבאה: למקסם את פוטנציאל החיסכון במים בכל המגזרים (עירוני, חקלאי ותעשייתי), לשקם את מקורות המים המזוהמים ולמנוע זיהום, יש להגדיל את מצאי המים הטבעי באמצעות תכנון ופיתוח בניה המאפשרת חלחול ותפיסת מי גשמים, יש למחזר מים אפורים ושפכים באיכות גבוהה באופן אופטימאלי, ורק כאמצעי אחרון, יש להשקיע בהתפלת מי ים.

כלכלה בשרות המדיניות: בין השאר: הקמת בסיס נתונים מפורט על מקורות פליטה, הטלת מס פחמן לפי שיעור פליטה, מתן הקלות ומענקים לרשויות הפועלות להפחתת. קהילה ירוקה- התמודדות ברמה העירונית-מקומית: עידוד הרשויות המקומיות בגיבוש מענה מקומי בסוגיות של משבר האקלים: גיבוש תכנית אסטרטגית עירונית, אימוץ יעדים לחסכון באנרגיה, עידוד מיזמים מקומיים לאנרגיה וטכנולוגיה ירוקה, יצירת תמריצים ותמיכות לבנייה ירוקה.



בתום הפגישה קרא הנשיא למנהיגות בארץ להפסיק לדבר ולהתחיל לעשות: "ישראל יכולה להפוך למעבדה עולמית לענייני סביבה. כך הובלנו בהיי טק ובחקלאות המערבית ולכן אין שום מניעה שישראל לא תשמש גם בנושא משבר האקלים כמעבדה וכחלוצה בתחום. אני אשמח לקדם ולקחת חלק במיזמים אשר פועלים למען התמודדות עם המשבר וכבר כיום אני מגבש צוות פעולה אשר מקדם את נושאי הרכבים החשמליים ובוחן אפשרויות להתמקדות בתעשייה נקייה. בית הנשיא ישמש דוגמה לעשייה זו וראשית דבר נהפוך את המשכן ל'בית ירוק'".



יחד עם ח"כ חנין השתתפו במפגש: פרופסור דני רבינוביץ'- יו"ר ארגון 'חיים וסביבה' ארגון הגג של ארגוני הסביבה, עו"ד ציפי איסר-איציק- מנכ"לית ארגון' 'אדם טבע ודין', ד"ר איילון שוורץ- מנכ"ל ארגון 'מרכז השל לחשיבה ומנהיגות סביבתית', אורלי רונן רותם- סמנכ"לית ארגון 'מרכז השל לחשיבה ומנהיגות סביבתית', ניר פפאי- מנהל אגף שטחים פתוחים 'החברה להגנת הטבע', גיל יעקב- מנכ"ל ארגון 'מגמה ירוקה', עתי קווה- הקליניקה לצדק סביבתית באוניברסיטת בר אילן. ארגוני הסביבה הודו לנשיא המדינה על אימוץ הנושא הסביבתי כנושא הראשון במעלה בסדר העדיפויות של הנשיא. ארגוני הסביבה הודיעו שיעשו להמשך פעולה משותפת עם בית הנשיא בתחום זה.