התחממות כדור הארץ הובילה לסוג תיירות חדש. סוכני הנסיעות מכנים את הסוג הזה של התיירות: "תיירות יום הדין" - הדחף לראות כמה מחמדות התיירות בעולם לפני שהם נעלמים לנצח בגלל שינויי מזג האוויר.



ב- telegraph דווח כי בין המקומות המתויירים ניתן לציין את הקרחונים באלסקה, פטגוניה, אנטרקטיקה, האיים השוקעים באוקיינוס השקט, חמדות ואוצרות הריפים.



קן שפירו, עורך מגזין לסוכני טיולים, טוען כי תופעה זו הייתה אחת המרכזיות והמשמעותיות ביותר בטיולי השנה. "קראתי לזה טיולי יום הדין, וקיבלתי הרבה תגובות מאנשים בעולם הטיולים", הוא מספר. "הרבה מאוד אנשים בוחרים במקום בו יטיילו רק בגלל שהוא מאויים בסכנת הכחדה בגלל בעיות אקלימיות. אנחנו שומעים על כך מכל מיני סוכני ומדריכי טיולים". שפירו מוסיף שבהרבה סוכנויות טיולים לא כתבו במפורש "טיולי יום הדין" לגבי אתרים שעומדים להיעלם, אך בשיחות פנים אל פנים מול לקוח הם בהחלט מציינים זאת כסיבה לבחירת הטיול.



תיירים רבים מטפסים בחודשים האחרונים על הפסגות המושלגות של הרי הקילימנג'ארו וטנזניה, בשל אותו חשש מההיעלמות הצפויה של הפסגות המושלגות בעוד כ-15 שנים. כמו כן מעדיפים המטיילים לשוט באמזונס וסביב איי גלאפאפוס, הידועים כעומדים בפני סכנות הצפה.

על פי הנתונים של משווקי הטיולים באנטרקטיקה עולה כי מספר האנשים שבאו לבקר במקום עלה ב-37,000 אנשים בהשוואה ללפני חמש שנים. "מרגישים בהחלט דחיפות לראות ולחקור את העולם לפני שהוא משתנה", אומר מט קאראוס, עובד בחברה המפעילה טיולים לאנטרקטיקה.



כאן המקום לציין כי הסרט שיצר אל גור, סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, בשנת 2006 על התחממות כדור הארץ תרם רבות לתיירות יום הדין.



פריסקה קמפבל, סוכנת טיולים, מספרת שההזמנות לטיולים במקומות הקשורים להתחממות כדור הארץ נתפסות מהר מתמיד. היא מוסיפה כי ישנן שאלות רבות בקשר להתחממות כדור הארץ, כאשר מזמינים חופשה.



המבקרים את התופעה טוענים שדווקא הלחץ לראות הכול "לפני שייעלם" מהווה גורם נוסף להתדרדרות איכות הסביבה. יותר תיירים טסים ועושים פעולות הגורמות ליותר שחרור גזי חממה לאטמוספרה. "קשה להאשים מישהו שרוצה לראות משהוא לפני שזה נעלם, אבל- לרוע המזל- במרדף להשגת המטרה שלהם הם תורמים לבעיה", אמר דובר ארגון ירוק ממינסוטה.



חברות טיולים רבות העורכות את הטיולים הללו טוענות כנגד, שבסקר שנערך למשתתפי הטיולים עם סיום הטיול, רבים מן המשתתפים טענו שהחוויה "הניעה אותם לרצות לעזור לשמור על הסביבה".